Kockáztatnád az állásodat egy kiállhatatlan kolléga miatt?
Nagyon jó állásom van, 10 éve ennél a cégnél vagyok, elégedettek velem, jó a fizetésem, de sajnos jött pár éve egy kolléganő, aki megkeseríti a mindennapjaimat. Első perctől nem jövünk ki, én kerültem őt, amennyire lehet, de a folyamatos beszólások és szakmai ellentétek miatt végül nagyon kiosztottam, sírva csapta rám az ajtót.
Egy iszonyat se...nyaló, rosszindulatú, keserű nőről van szó, sajnos odáig jutottunk, hogy volt egy kiváló csapatunk, amit ez a nő kettébomlasztott. Néhány kollégát maga mellé állított, így nap mint nap feszültség volt. Én közben elmentem szülni, 2 évig voltam otthon, így pár hónap múlva ismét munkába állok. A kollégáim felkészítettek, hogy készüljek, mert a vezetőségnek is nagyon behízelegte már magát, előléptették, tehát valószínű, hogy már tőle fogom kapni a munkám egy részét. Jobban járok, ha visszaveszek a szókimondó stílusomból, mert könnyen az utcán találhatom magam.
Már előre rettegek, mert sajnos nekem ez az egy, ami nagyon nehezemre esik, hogy ne álljak ki magamért, vagy a cégért, de tudom, hogy részéről megindul a személyes bosszú, amint elkezdek dolgozni.
Vajon ilyen helyzetben mi a jó megoldás? Csendben húzzam meg magam (ami nagyon nem rám vall) és csináljam a dolgom, vagy ugyanúgy, mint régen, osszam ki?
Kedves 10-es!
Nagyon egyetértettem veled, ment is a zöld kéz. :)
Csakhogy közben elgondolkoztam, hogy a Kérdező évekig nem volt a munkahelyén és mégis ment az élet nélküle is.
Simán meg volt oldva a helyettesítése, nem lenne eget rengető a hiánya, különösen az esetben nem, ha viszonylagos nyugalom volt eddig a dolgozók között, ő meg a nagy szájáról híres (...és most nem az a lényeg, hogy igaza van vagy sem)
Jelenleg nincs olyan alkupozícióban, hogy ezen a munkahelyen diktálhasson.
Ha visszamegy, mert ott akar dolgozni, - hiszen ez neki 10 évig megfelelt - akkor, legalábbis az elején, míg fel nem méri az erőviszonyokat, jobban teszi, ha a háttérben marad és alkalmazkodik a kialakult helyi viszonyokhoz.
Aztán egy idő után, ha tarthatatlannak érzi a helyzetet, léphet életbe a te tanácsod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!