Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az átlag magyar munkásosztályb...

Az átlag magyar munkásosztálybeli miért nem képes elviselni, ha a másiknak akárcsak egy picit is jobban megy?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy irigykedik, mert megtudja, hogy a másik órabére 1 Ft-tal több. Vagy mert márkásabb autóval jár, drágább fajta ételt eszik a szünetben, és ilyenek. Vagy ez nem csak a munkásosztálybeliekre jellemző?
2016. szept. 18. 12:01
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
10: Az ország színvonala még nem indok arra, hogy a szegények rosszindulatúskodjanak valakivel azért, mert jobban él náluk. Pláne, ha semmi jelét nem adta annak, hogy akár csak a legcsekélyebb mértékben is lenézi őket.
2016. szept. 18. 19:37
 12/24 anonim ***** válasza:
79%
látom, te is csak arra a kommentre tudsz reagálni, ami igazolja a "teóriádat"... :)
2016. szept. 18. 19:39
 13/24 anonim ***** válasza:
Hát, tudod mit? Az a baj, hogy túlságosan is elviselik.sok birka, akik hagyják hogy a zsírjukon gazdagodjanak egyesek.Egyáltalán nem kéne elviselni!
2016. szept. 18. 21:03
 14/24 anonim ***** válasza:
Szerintem az esetek 90%-ában csak rásütik az irigykedést az emberekre. Én is megkaptam már sokszor, hogy irigy vagyok, mikor nem tapsikoltam a rongyrázásra, közben meg pont jobb volt az anyagi helyzetem az illetőnél, csak nem kifelé élek...
2016. szept. 20. 11:14
 15/24 A kérdező kommentje:
6: Hopp, pardon, hülyét kérdeztem, nyilván euróról van szó, hiszen a fontnak penny az aprója, nem cent. Vagy esetleg dollár?
2016. szept. 23. 06:11
 16/24 A kérdező kommentje:
14: De a rongyrázást is van, hogy rásütik az emberre. Rám is mondták már munkahelyen, hogy fennhordom az orrom, holott egy rossz szót nem szóltam, annyi volt a bűnöm, hogy jobban ki merészeltem jönni a keresetből.
2016. szept. 23. 06:14
 17/24 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy kollegám (férfi) képes volt egész év során vezetni, hogy a területen kik mennyi jutalmat kaptak az év során.

Elvileg az éves bér 100 százaléka volt a határ.

Ez a tetű (akinek annyi esze volt, hogy a nevét is alig tudta leírni, a főnök csak megtűrte), minig szépen bemószerolt mindenkit, hogy ennek már ne adjon, mert sokat fog kapni, annak se adjon, mert sokat fog kapni.

Volt, amikor a titkárnő jutalmát kérte számon a főnöktől, hogy miért adtak neki annyit, közben épp az a titkárnő volt az, aki társa volt a kavarásban.

2016. okt. 16. 13:27
 18/24 A kérdező kommentje:
17: És ilyenkor tényleg elgondolkodik az ember, hogy vajon minek köszönhetően alakult ki Kelet-Európában ez a fajta mentalitás. No de hát hőn szeretett államalapítonk, István is irígységből és trónféltésből nyomorította meg a testvérét, úgyhogy lehet, hogy egész a régmúltban kell keresni az okot. :)
2016. okt. 16. 18:52
 19/24 anonim ***** válasza:
Mert nem tudnak sajna uralkodni az primitív mivoltukon. No offense. :D
2018. dec. 4. 08:55
 20/24 anonim ***** válasza:

Nekem van egy kollegám, akivel egy másik beetette év elején, hogy nagy bónuszt kapott múlt év decemberében. A csávó ordibált az emberünkkel, annyira irigy volt. Mert hogy neki semmit nem adtak, pedig végig túlórázta az egész évet, meg mennyit dolgozott, meg most is csak plusz feladatot nyomnak a nyakába...

A baj ott kezdődik, hogy senki nem veszi észre, hogy kicsiny országunkban ez úgy működik, hogy minél többet vállalsz, annál többet kapsz. És amíg vagy olyan hülye, hogy megcsinálod, addig nyomni fogják, éhbérért.

Én a kis pénz - kis foci elvet követem. Előbb adjanak, majd utána megcsinálom. Nem vagyok bohóc, meg óvodás, hogy higgyek a meséknek. :)

2019. máj. 12. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!