Miért gondolja már sok átlag magyar is azt, hogy nem a Balatonnál kell nyaralni, hanem minimum a horvát tengerpart kell hogy a cél legyen?
Én nagyon szeretem a balatont, szerintem egy igazi magyar inkább ott nyaral, és oda viszi a pénzt, nem külföldre.
De rengeteg ismerősömnél tapasztalom azt, hogy ha szóba js kérdése, mindig a tengerpart lesz a cél.
Ha a balatont szóba hozom miért nem, általában válaszolják, mert hát a szomszéd is, vagy az ismerőseik is ott nyaralnak.
Ők inkább fizetnek többet, de látványosabb, jobb helyre akarnak menni.
Volt aki az irigykedést is hozzárakta, ha már megy nyaralni, akkor spórol rá egész évben, még ha kevesebbet is eszik, csak hogy a spanyol, vagy franci tengerpart, mint cél, meglegyen.
Miért alakult ki egy ilyen hozzáállás az átlag magyarok között?
Miért kell mindig a másik fölé licitálni, még a nyaralások alkalmával is.
Én ezt nem értem, aki érti és tud rá választ, írja már le!
Az emberek szeretnek új helyeket felfedezni.
Ha valaki a Horvát tengerpartra akar menni, hát menjen. Most csak azért kéne a Balatonnál nyaralni, mert magyar vagyok? Költsek itt pénzt?
De miért, ha tudok máshol is?
A Balaton déli partja tele van németekkel (az északi parttal nem vagyok képben), akkor ennyi erőből ők mit keresnek itt?
Mindenki ott nyaral, ahol tud/ahol akar.
Én nem járok nyartalni, de ha mennék biztos nem a Balatonra. Egyszerűen rondának tartom, olyan mint egy pocsoja és nagyon kiábrándító, hogy olyan zavaros. Egyáltalán nem jön meg a gusztusom, hogy fürödjek benne, ki tudja mik úszkálnak benne, milyen mély stb. Szerintem az a szép amikor a vízen át lehet látni és kristálytiszta.
Amúgy meg az a nem normális, aki azért csinál dolgokat, mert azok magyarosak. Mindenki csinálja azt ami jól esik neki. Ami - tudom talán neked sokkolóan hathat - nem mindig egyezik azzal ami magyar.
Nincs bajom a Balatonnal, de a tengerpartot jobban szeretem. Nagyon szeretek sznorizni, Balcsin nem lehet.
Ennyi az oka. Meg szeretem a tenger illatát is. És a mediterrán növények illatát. Száraz sós levegőt. Tengerparti ételeket.
Ez egyébként szerintem nem fölé licitálás, Balcsi is ugyanannyiba kerül, mint pl. a horvát tengerpart.
Miért alakult ki egy ilyen hozzáállás nálad, hogy nem mindegy neked, ki hol nyaral?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!