Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Terhesség alatt betegállomány...

Terhesség alatt betegállomány majd 2 év otthon majd vissza dolgozni és 3 nap után felmondás-és a felm idő is betegállományban? Élelmes vagy pofátlan dolgozó?

Figyelt kérdés

Kolleganő még anno bejelentette hogy terhes. Majd pár hét után veszélyeztetett terhesként betegállományba ment és nem is jött többet szülésig. Megszült gyes stb 2 év otthon.

A cég ugye a jogszabályok szerint köteles volt őt visszavenni vissza is vette.

3 nap után felmondott, mindezt úgy hogy már bőven tudta hogy fel fog mondani mert hónapokkal korábban már aláírt szerződést máshol. Kérdés minek jött akkor vissza 3 napra minek erősködött hogy őt vissza kell venni.

A felmondási időt azt kérte engedjük el.

A cég erre kicsit berágott és nem engedte el. Erre ő elment betegállományba mely ugye beszámít a felm időbe.

Na egy ilyen ember élelmes vagy egy szemét link alak?

Még adalék hogy anno mikor terhes lett eléggé kirúgásközeli állapotban volt így kapóra jött neki a terhesség mert onnantól fogva nem lehetett kirúgni.

Ha ez nem lett volna évekkel ezelőtt repült volna. Így meg kibekkelt majdnem 3 évet.

2016. szept. 5. 13:54
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

Persze hogy van. Nem eldőlt 100%-os a dolog, de ha azt mondom 80-20% a cég javára az kb reális.

Vagyis ahogy írtam erősen sanszos hogy bukja a dolgot.

De egy tény: a másik helyről már kivágták. Okot (mi) nem tudjuk de tán van összefüggés a két ügy között...

2016. szept. 7. 11:54
 22/44 A kérdező kommentje:

"aláírt egy szerződést kezdő dátum nélkül "

Ja csak halkan: KEZDŐ dátum nélküli szerződés nincs. Kötelező eleme a szerződésnek melynek hiánya automatikusan semmissé teszi. ha alá is írta: wc-papír.

2016. szept. 7. 11:56
 23/44 acelsziv ***** válasza:
22: Tudod én is így jöttem ide ahol dolgozom. Még nem tudtam, hogy a másik helyről hogy engednek el ezért egyfajta szándéknyilatkozatként írtuk meg a szerződést és a dátumot utólag írtuk rá.
2016. szept. 7. 14:05
 24/44 A kérdező kommentje:

Jó. Ezt majd a TB bírság és NAV bírság kiszabása UTÁN adott esetben a bíróságon majd bizonygathatja.

Ha elviszi bíróságra. Ha nem viszi akkor fizeti és büntit és vége.

2016. szept. 8. 08:21
 25/44 A kérdező kommentje:
Ja és a bíróság se ingyen van ám.
2016. szept. 8. 08:21
 26/44 A kérdező kommentje:

"meg a szerződést és a dátumot utólag írtuk rá."

Akkor újra:

Addig amíg nincs rajta dátum addig az nem szerződés hanem WC papír. Szándéknyilatkozat.... sajtpapír.

2016. szept. 8. 08:22
 27/44 acelsziv ***** válasza:
62%

Tekintve, hogy csöpög belőled a rosszindulat fölösleges veled szóba állni. Undorító vagy.

De nem az én tisztem pálcát törni feletted. Az Élet majd megteszi.

2016. szept. 8. 09:06
 28/44 anonim ***** válasza:
47%
acelsziv: +1
2016. szept. 8. 09:12
 29/44 A kérdező kommentje:

"fölösleges veled szóba állni."

Szép maszlag ilyeneket mondani de ha jön a nav-tól a tértivevényes levél hogy (ez meg az ) akkor ha szóbal akarsz állni velem(= a céggel) ha nem akkor is szóba fogsz állni.

2016. szept. 8. 12:31
 30/44 A kérdező kommentje:

"csöpög belőled a rosszindulat +

De legalább nem vagyok egy pofátlan csaló aki ráadásul még segg is: egyik munkahelyen jelentett betegállományban van másik helyen meg kezd ott jelentenék őt a nav rendszerben és a rendszer magától kiböki hogy máshol van jogviszonya ahol ráadásul munkaképtelenként fut.

A barom állatja. Magát buktatja le.

Majd fizet.

2016. szept. 8. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!