Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez esetben lehet kérdezősködni?

Ez esetben lehet kérdezősködni?

Figyelt kérdés
Az álláshirdetésben azt írják,e-mailben lehet jelentkezni a munkára.Én még munkaviszonyban vagyok máshol,és kérdeznék tőlük,hogy mennyi a fizu,mennyit kell dolgozni,hétvége szabad-e,jár-e plusz juttatás.Tehát ezeket már rögtön megkérdezném az e-mailben.
2016. aug. 23. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nyugodtan megkerdezheted, a legrosszabb ami tortenhet, az az, hogy nem irnak vissza.
2016. aug. 23. 11:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem illik azzal nyitni, hogy mennyit fizetnek.
2016. aug. 23. 12:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a mailben ezt nem fogják neked megírni, el kell menned egy interjúra, hogy megtudj mindent.
2016. aug. 23. 12:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Ezeket az állásinterjún kell/lehet megkérdezni...
2016. aug. 23. 12:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Bármit lehet, csak nem éri meg. Ezeket az interjún szokás megbeszélni, és a fizetés témát úgy illik, hogy a munkaadó hozza fel elsőként.
2016. aug. 23. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:
26%
ezeket nagyon nem szabad megkérdezni még így, hogy nem is láttak, ez alap etikett, ezt max ha felvettek és már aláírtad a szerződést szokás, megvan mindennek a sorrendje. ellenkező esetben, hogy is mondjam, követelőzőnek tűnhetsz a szemükben, ami kizáró ok.
2016. aug. 23. 14:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagy butaság lenne, még ha tudom, hogy neked ez lenne az érdeked is, mert fontos szempontok egy váltásnál.

Ezzel kb ajtóstól rontanál a házba, még nem is beszéltetek személyesen, csak a hirdetést láttad, nem konkretizáltatok semmit, nem mondtad el, te mit tudsz nyújtani, miben vagy jó, ergo miért lennél hasznos, de már egyből rátérni az anyagiakra, hétvégére, juttatásokra??

Ez elég negatívan fest, ugye látod.

Méghozzá mert az látják, hogy te nem elhivatott vagy, és nem szakmailag szeretnél náluk jó teljesítményt nyújtani, hanem csak a pénz és a szabi érdekel, és hogy legyen valami.

2016. aug. 23. 19:24
 8/10 anonim ***** válasza:

"ezeket nagyon nem szabad megkérdezni ... max ha felvettek és már aláírtad a szerződést"

Na, azért butaságokat nem kell írni. Hogy írna már alá bárki (egy csöpp ésszel) olyan szerződést, amiben nincs benne, hogy mennyit fizetnek? :D

Oké, nem a legelején, de azért még a szerződéskötés előtt kell tisztázni a fizetést és egyéb juttatásokat.

2016. aug. 23. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem simán megkérdezheted, de ahogy a többiek is mondták, ne emailben, hanem állásinterjún. Annak az időpontját pedig egyeztesd úgy, hogy munkaidőn kívül essen.

Nem hogy nem ciki ezeket megkérdezni, hanem alap! Mindenki bérért dolgozik, nincs ezen semmi szégyellnivaló. Az sokkal nagyobb gáz ha nem kérdezel és váltásnál derül ki, hogy nem is azt kell csinálni, meg nem is úgy, meg nem is annyiért..

2016. aug. 24. 01:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor majd csak interjún kérdezem meg.

2016. aug. 24. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!