Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Közfoglalkoztatás-os kérdésem?

Közfoglalkoztatás-os kérdésem?

Figyelt kérdés

ha valaki elhelyezkedik, mint közfoglalkoztatott, mi alapján nézik a bértáblát? Képzett és képzettlent olvasok. Akinek van érettségije, elvileg képzett, akinek nincs, csak 8 osztálya, az a képzettlen?

nem értem, vannak olyan helyek, ahol azt mondják, érettségi ellenére is képzetlen vagy, így a mindenkori szakmunkás bér ( kb. 50.000-t ) kapható. De miért keres mindkettő ugyan annyit?

Másik kérdésem az lenne, hogy ha fél évre szól a közfoglakoztatotti viszony, és időközben lenne esély egy normálisabb állásra, akkor amíg nem telik a szerződésben előírt és általam aláírt időtartam, nem is jöhetek el, igaz?

2016. aug. 11. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Képzett-képzetlen:

Közmunkánál szerintem érettségi ill. azon felülit jelent a képzett.

Nyilván agysebésznek képzetlen vagy, de pl. egyszerű irodai munkát ( kulturális közfogi pl.) egy érettségizett ember el tud végezni.

Elvileg, ha lesz rendes, nemközfogis állásod közben, akkor felmondhatsz.

De : Munkaügyi Központnál ( vagyis XY Foglalkoztatási Osztály.. vagy mi az új neve) 100%-osra megmondják. :)

2016. aug. 11. 22:01
 2/6 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem..

Irodai munka, de mivel nincs okj-s informatikai papírom/v égzettségem, ezért vagyok képzetlen, pedig diplomás vagyok.

(Köszönöm a kijavítást)

De akkor sem értem, miért számítok képzetlennek, ezt a munkaügyi ügyintézőm sem érti, és azt se értjük, leendő munkáltató miért indokolja ezzel, hiszen egyszerűbb lenne, ha azt mondaná, hogy esze ágaban sincs többet fizetni.

2016. aug. 12. 08:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha van a foglalkozáshoz köthető végzettséged, akkor képzettnek számítasz, ha nincs, akkor képzetlen. attól függ mi az előírás az adott munkahelyen. Van ahol elég az érettségi, van ahol nem.

Igaz nem közfoglalkoztatás, de pl hiába mentem a Tescohoz diplomásan, mivel nem szakirányú, ezért a "képzetlen" bért kaptam.

2016. aug. 12. 16:05
 4/6 anonim válasza:

Szia! Remélem làtod a vàlaszom,remélhetőleg tudok segìteni.

Közfoglalkoztatott vagyok màr 3,5 éve adminisztràtorként,egy érettségivel.

Abban az esetben tudom elképzelhetőnek tartani,hogy képzetlen vagy a posztra ha ez egy szakmunkàs hely amivel irodàra ültetnének. A szakmunkàs és az admin bér 67 ezer netto.

Ezt,hogy szakmunkàs helyre vennének fel viszont valószìnűleg nem mondanàk el. Azonban mivel àllami tàmogatàsból megy a közfogi,a hatósàgi szerződésben benne van,hogy a közfogis üres helyeket fel kell tölteni különben elveszìti az önkormànyzat/nonprof. kft a bértàmogatàst,sőt vissza kell pénzt fizetniük. Nem tudom miért akarnak mind a közfogisok mind a munkanélkülisek madàrnak nézni de nekik ezt tudniuk kell,sőt a munkanélkülinek többször fel kell hìvnia a foglalkoztató figyelmét minderre. A munkanélküli azt is tudja milyen feor alatt van üres hely.

Ha kultúràlis közfogiról van szó akkor viszont CSAK szakirànyos végzettséggel kapod meg a netto 67et.

2016. aug. 17. 18:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választokat! :) Végül nem rám esett a választás, pedig már másnap mennem kellett volna.....
2016. aug. 18. 08:02
 6/6 anonim válasza:
Sajnàlom de annyit mondhatok ne is bànd :( (4es voltam)
2016. aug. 18. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!