Mi ez az új divat, hogy közmunkára is állás-interjúztatják az embereket?
Irodai közmunkára szokás interjúztatni, mert itt derül ki, hogy valójában mihez is ért, milyen tapasztalata van azoknak, akiket kiközvetítenek.
Mondok példát: kaptam levelet a munkaügyi központtól, hogy menjek el xy céghez interjúra, mert ha nem akkor megszüntetik a regisztrációm (együttműködés megtagadása, ha nem mész el). Elmentem, elmondták hogy van 2 hely, ahova embert keresnek, de 10 embert interjúztatnak, megtudják kik a legalkalmasabbak. Megkérdezték miket csináltam, mi a munkatapasztalat, aztán közölték, hogy majd értesítenek, hogy ha kellek, de nem szóltak.
4. V.!
Persze, hogy nem szóltak. Az a lényeg, hogy a köz(rabszolga)munkával "ijesztgessék" az embereket. Azt akarják elérni,hogy vagy el se menjen a delikvens, vagy ha elmegy és felveszik akkor kozmetikázhatják a munkanélküli statisztikai adatokat.
„Vannak közmunkák, amire nem mindenki alkalmas, akit elküld rá a munkaügyi központ.„
„Irodai közmunkára szokás interjúztatni, mert itt derül ki, hogy valójában mihez is ért, milyen tapasztalata van azoknak, akiket kiközvetítenek. „
Ha olyan már munkát várnak el, amihez nem mindegy kit vesznek fel, teszem azt milyen a munkatapasztalata, vagy a végzettsége, akkor azt ne közmunkába vegyék fel, hanem normálisan. Nekem nagyon visszatetsző volt, hogy egy ilyen állásért több ember előtt fényezzem magam vagy megalázkodjak. Esetleg közmunkában szerezhessen tapasztalatot, akinek nincs. Azt se hinném, hogy akinek van legalább egy középfokú végzettsége nem alkalmas iktatni vagy fénymásolni, komolyabb munkát meg nem igen adnak, mire betanítanák rendesen az embert lejár a szerződése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!