Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az idősebb kollégák miért...

Az idősebb kollégák miért szívatják a fiatalabbakat? Mi a jó ebben nekik? ők is voltak pedig kezdők vmikor, elfelejtették milyen volt?

Figyelt kérdés

2016. aug. 2. 11:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"magyarán ha ők mondanának vmi rosszat rám, mert mondjuk megmondtam a frankót nekik, akkor Engem rugnának ki"

Én "frankó" alatt olyasmi szöveget értek, amit én is leírtam a válaszaimban. Tehát hogy nem mondhatod meg a saját véleményed a viselkedésükről, még szép szavakkal sem.

"mást nem tudok mit csinálni, de nem hagyom magam, nyugi"

Hiába magyarázod, nem tudom hogy érted, hogy nem hagyod magad. Azt tudom, hogy én vagy 5 percig magyaráznám nekik, hogy miért jogtalan az undorító viselkedésük. Ha kirúgnak, kirúgnak. Persze nálad más a helyzet, hiszen így is viszonylag jó helyen vagy, és ha kell a munkát, akkor semmiképp se tedd azt, amit én tennék a helyedben.

Azt még megjegyezném, hogy amikor ide írok, azt nem csak neked írom kérdező, hanem másnak is, sokszor általánosságba beszélek, de sokszor konkrétan azoknak írok, akikről a kérdés szól.

2016. aug. 2. 19:04
 22/27 anonim ***** válasza:

"Ezeken röhögni kell és visszavágni."

Nem akarok visszavágni. nem akarom csesztetni a másikat. És azt sem akarom, hogy velem csinálják. A probléma az, hogy ezek vagy mazochista emberek, és direkt azért csinálják, hogy ők is cseszegetve legyenek, vagy pedig egyszerűen szemetek. Értsd meg, hogy nem mindenkinek van kedve cseszegetnie a másikat. A probléma az, hogy azokat cseszegetik a legjobban, aki egyrészt SOHA nem cseszeget senkit, másrészt NEM AKARJA, hogy cseszegetve legyen. A cseszegetők egymst cseszegethetik, ha szórakoztatja őket. De legalább azokra legyenek tapintattal, akik ezt nem szeretnék.

"Nem veszlek föl, mert nem szólsz vissza ha beszólok neked." Kb. ilyen munkatársakat nem tudok tisztelni. Akik csak akkor vannak jóban a másikkal, ha ő is visszabaszogat. Utána meg a rendes, nem cseszegetős emberrel szúrnak ki, mintha valami bűnt követne el azzal, hogy nem szemétkedik a másikkal.

2016. aug. 2. 19:15
 23/27 A kérdező kommentje:

nekem ilyeneket mondtak:

-az egyik, hogy siessek, mert ki tudja mennyi időm van szülni :D mondja a nagy okos.. nem válaszoltam neki.

-most múlt 7en felolvasott egy cikket, hogy miket ehet aki fogyni akar.. anyádat, mondtam magamban és nem reagáltam rá.. én nem veszem fe a kesztyűt

-volt, hogy a vidéki tájszólásomon röhögtek amikor Pesten dolgoztam.. nah erre mit mondja? nagyon magyar emberek ezek, hogy a másikat ezért cseszegetik.

-amikor nem volt barátom, akkor nem kérdeztek rólam és csak a kollégáim azokkal barátkoztak akik legalább jegyesek és vagy házasok, klikkesedjünk mert az annyira jó :D

-volt, hogy mondtam vmit és először elutasították, rá két órára már a főnök mint saját ötletét adta elő és akkor mindenki bólogatott--tiszta szánalom némely seggnyaló ember :D

és még órákoon át sorolhatnám...

nekem ezek a dolgok eléggé, hogy is mondjam, már lehet kezdek belefásulni, de még mindig fájnak, de néha már le tudom szarni, mert látom milyen minőségű emberek mondják, és azt kell nézni ki mondja, nem amit mond..

2016. aug. 3. 08:43
 24/27 anonim ***** válasza:
64%

Miket válaszolnék szépen asszertív módon?

- "siessek, mert ki tudja mennyi időm van szülni "

+ Taszítónak érzem ezt a megnyilvánult. Semmi köze nincs másnak ahhoz, hogy mikor akarok szülni? Nekem nem mondja meg senki, mikor fogok szülni és kivel szexeljek. Erről gyorsan szokj le, hogy magánéletemben turkál!

- "múlt 7en felolvasott egy cikket, hogy miket ehet aki fogyni akar."

: ez kiesik a FILÉ (fontos / indokolt / lehet pozitív irányba vinni / érdemes) szűrőn, ezért ezt hidegen hagyni a legjobb.

- "vidéki tájszólásomon röhögtek amikor Pesten dolgoztam"

+ Azon röhögtök és gúnyolódtok, hogy milyen a tájszólásom. Ez engem bánt, rosszul esik, és kínos. Én így beszélek gyerek korom óta az egész településsel együtt, ahol felnőttem. Kérlek ne gúnyoljatok emiatt.

- "amikor nem volt barátom, akkor nem kérdeztek rólam "

: ezt honnan tudod? megbeszélted velük? Vagy akkor még nem olvadtál be a csoportba? Ha ez zavar mond el nekik, ne feltételezésekből élj, mert lehet más miatt nem álltak szóba veled. Részemről megint kiesik a FILÉ szűrőn, de ha neked Fontos ez, Indokoltnak érzed ezt szóvá tenni, szerinted lehet ezen pozitív irányban változtatni és érdemes ezért felszólalni, akkor tedd meg.

Én nem látom értelmét, mert már nem vagy kiközösítve és nem is írsz arról, hogy mást ezért közösítettek volna ki.

- "volt, hogy mondtam vmit és először elutasították, rá két órára már a főnök mint saját ötletét adta elő és akkor mindenki bólogatott"

+ Figyeljetek. Ezt az ötletet mondtam 2 órával ezelőtt és elutasítottátok. Most, hogy más ezzel előáll mindenkinek tetszik. Zavar és rosszul esik nekem, hogy amit én mondok az nem jó, ha más mondja ugyan azt az jó. Szeretném, ha nem élből utasítanátok el az ötleteimet, hanem végig gondolnátok.

2016. aug. 3. 11:58
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy megy legközelebb beszélj 4szemközt a főnökkel, hogy neked is ugyan ez volt az ötleted, de a többiek elhallgattak és neked ez rosszul esik, valamint szerinted te szakmailag többre vagy képes. Lehet, hogy előlépted, lehet, hogy kikéri a véleményed, lehet, hogy mond valamit, ami nem fog tetszeni, de mindenképpen kihúzod így magadból a tüskét, hogy téged nem becsülnek, mert ki fogsz állni magadért.
2016. aug. 3. 12:00
 26/27 anonim ***** válasza:
vannak olyan munkahelyek ahol nök vmiért szeretik indokolatlanul kicsinálni a másik nőt
2018. jún. 4. 07:25
 27/27 anonim ***** válasza:
Nálam is hasonló a szitu. Én másfél éve dolgozok ott, a cégnél 3 éve,de azon a helyen konkrétan másfél, és összesen 5-en vagyunk, de egyszerre csak 1 ember dolgozik, egymást váltjuk ugye szolgálatonként. Két 30 körüli kolléga és 2 50 feletti van. A két idősebb szokott mindig belekötni valamibe, egyikük képes volt a pihenő napomon felhivni este, hogy megmondja mit csináltam rosszul, amihez egyebkent sok köze nincs, mert mindenki a saját dolgaiért felel.
2019. júl. 20. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!