Felnottkent tenyleg nem fog semmit sem erni egy napom?
A suliban ugyanúgy 8-16-ig kell lenned, oda is kell utazni, ráadásul utána még tanulhatsz is otthon. Sosem értettem, ez miért jobb, mint a munka.
Ha dolgozol, letudod a 8-12 óra munkát és onnantól szabad vagy, van pénzed, és akár szabadnapokat is kivehetsz, ellentétben a sulival.
Igen, valóban szörnyű az, amit leírsz. Viszont felnőttként minden lehetőség a kezedben van ahhoz, hogy változtass az életeden.
Gyerekként nincsen, hiszen nem változtathatsz csak úgy iskolát, minimum érettségizned érdemes, 16 éves kor alatt pedig tankötelezettség van.
Felnőtt vagyok (28). Az egyetemen azért tanultam, hogy olyan munkát végezzek, amit szeretek majd egy életen át. Ez egyelőre sikerült, aztán meglátjuk, mi lesz 10 év múlva. Vagy 20. Most a munkám a hobbim, az érdeklődési körömből tudok profitálni szakmailag. Lehet utazni a munkámban, amit szeretek nagyon, érdekelnek más kultúrák. Nem kell 8-16-ig egy irodában ülnöm, de mégis szellemi tevékenységet végezhetek, javarészt itthonról. Jelenleg a babánkkal vagyok itthon, de tudok mellette foglalkozni a munkámmal is, ami szuper.
Nem keresek sokat, csak egy budapesti átlagbért (160e), amiből nem lehet lakás venni a Normafán, de valamit valamiért:) Biztos van olyan is, aki jól keres a munkájával, amit imád. Hátha te is ilyen leszel! Találd meg magad a munkádban, mert az életed (sajnos) nagy részét az fogja kitölteni!
A megoldás, olyan melót kell keresni/találni, amit szeretsz csinálni és jól érzed benne magad.
Én dolgoztam gyárban is pár hónapot, ott 8 óra volt a munka, 2-2 óra az utazás, és minden percét elpazarolt időnek éreztem.
Most olyat dolgozok amit szeretek, reggel szinte örömmel megyek be a kollégákhoz, és általában jókedvűen telik a nap, pedig 10 órás munkaidőm van. Délután, hétvégén meg simán belefér pár óra kikapcsolódás, meccsnézés, vagy napi 1-2 óra tekerés.
De a kollégákon is azt látom, hogy szeretik a munkát, még a végén sem az van hogy "na húzzunk már haza", sokszor még fél-1 órát eldumálgatunk csak úgy. És még azt is látom, hogy ami szabadidejük van, azt aktívan ki is használják, néha egyszerűen nem értem, hogy az a sok dolog, amit csinálnak, hogy fér egyáltalán bele a napjukba.
Na meg nem mindegy mennyit keresel, van aki 8 óra munkával épp hogy nem hal éhen, más meg simán megteheti, hogy havi 1-2 alkalommal elmenjen egy nagyobb kirándulásra, utazásra, vagy hétköznap este aktív kikapcsolódásra.
Isten hozott a felnőttek világában! :D
Igazából nem is az a legrosszabb, hogy ledolgozol 8-12 órát, utána kevés időd marad, hanem hogy még akkor is "dolgoznod" kell, hiszen ott van a házimunka, a bevásárlás, főzés, mosás, takarítás stb... Szóval olyan szabadidőd, amikor tényleg nem KELL csinálnod semmit felnőtt korodban nem sok marad. Ezért mondják a felnőttek mindig a gyerekeknek, hogy addig örülj, amíg gyerek vagy és a sulin kívül nincs más dolgod... Amíg gyerek voltam, addig nem értettem mi a jó a gyereklétben, most 30 évesen már visszasírom azokat az éveket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!