Hogy is van ez? Közmunkás bér kérdés.
Felvettek egy iskolába adminisztrátornak közmunkán, mert sajnos pályakezdőként sehova nem kellettem.
51000Ft-ot adnak, mert hogy nem igényel szaktudást amit csinálok és hogy nem vehetik figyelembe az iskoláimat, pedig irodais szakmám van.
Amiket csinálni kell: gépelés, jegyzőkönyvvezetés, postázás, a gyerekek papírjait intézni pl. tankönyv, étkezés, beiratkozás, hivatalos leveleket írni, szerkeszteni, fénymásolni, nyomtatni, tartani a kapcsolatot az összes tanárral stb.
Egész nap munka van, nincs olyan, hogy nem csinálok semmit, sokszor van olyan, hogy plusz 2 órákat ott kell maradni, van hogy enni is alig van idő.
Értem én, hogy nem olyan nagy dolgok ezek, de miért nem kaphattam volna meg legalább a 67000 Ft-ot? Felháborítónak tartom, hogy annyit kapok mint a takarítónők és a portás, akik egész nap jóformán nem csinálnak semmit, sőt a portás tényleg nem csinál semmit, valamint a gyerekek szüleinek a 80%-a nem tud kitölteni megfelelően egy hivatalos papírt sem.
Egyik ismerősöm az önkormányzaton van, szintén irodában, egy érettségije van, ő megkapja a 67-et úgy, hogy ő se csinál semmit érte. Akkor hogy is van ez? Ennyi erővel miért nem vettek fel egy árokásó cigányt?
Nem tudjuk milyen végzettséged van, de az biztos hogy érettségi +tudás is kell hozzá.
Nem kellett volna elválalnod, ennyi pénzért, alá se irtam volna a szerződést,a másik meg nem túloráztathatnak, mert a közmunka nem erről szól, kifizetni sem tudják, nincs rá lehetőség.
tehát ez abszolut törványtelen,foglalkoztatás, és megalázó is.
Ne vállalj túlórákat, 2.keress mielőbb egy másik munkahelyet,ahol legalább a min,bért megadják, kifizetik,
Ha okoskodnak, fenyegetőznek, hogy nem végzed el a munkádat, meg kirugnak, stb. Akkor szólj vissza nekik, keményen, mert jogodban áll munkaügyi bírósághoz fordulni, jogászhoz, akik majd eligazítják a vezetőséget.
Ne alázd meg magadat, inkább hagyd ott, mégha egy gyárba üzembe tudsz eljárni melozni, az jobb.
Én is léptem eggyet, ezt tettem, húsipari cégnél vagyok, Tmk.ban, 100ez.ft.feletti netto bérért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!