Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Miért hiszik azt sokan, hogy az irodai dolgozók nem csinálnak egész nap semmit?

Figyelt kérdés

Irodában dolgozom, egész nap pörgés van, van, hogy enni sincs időnk, kell túlórázni is időnként, és igenis el lehet fáradni itt is.

Az úgynevezett barátnőm, aki ráadásul közel a 30-hoz soha még egy napot nem dolgozott, ilyeneket mond, hogy bele ne szakadj a nagy munkába, meg biztos nem kell megszakadni stb. és mindezt gúnyos mosollyal.

Anyám állandóan bemászkál, hogy kaját hozzon nekem. Bejön, 4-5 másodpercnél többet nem tartózkodik ott, csak leb*ssza elém a kaját, és abból megállapítja, hogy én nem csinálok semmit, csak nézek magam elé és bambulok. Azt már nem vette észre, hogy ott volt előttem közel 500 db átnézésre váró papír, amit a gépbe is be kellett vinni.

Ma átküldtek a postára, anyám épp ment a boltba, erre odaszól, hogy milyen jó nekem, hogy munkaidőben csavargok...

Amerre jár azt beszéli mindenkinek, hogy ő biztos nem csinálná ezt, mert inkább elmenne a helyemben 3 műszakos gyári munkára.

Komolyan mondom, annyira fel tudnak idegesíteni az ilyennekkel. Miért hiszik azt az emberek, hogy az irodisták nem csinálnak egész nap semmit?

2016. máj. 25. 20:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

a buta emberek hiszik ezt, a másik kedvenc, hogy "egész nap ülsz, hogy fáradsz el?"

aki nem használta még az agyát az nem tudja milyen szellemileg elfáradni...

am tényleg vannak olyan helyek ahol kevés munkát kell végezni, meg időszakos a hajtás...

23F

2016. máj. 26. 09:06
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokan azt hiszik, hogy az már nem munka, amiben nem kell rohangálni meg többkilós dobozokat pakolni, és nem képesek elhinni, hogy szellemi munkában is el lehet fáradni.

Dolgoztam többször is irodában, volt olyan hely, ahol rengeteg munka volt, óriási stressz és semmi leállás. fél óra önkéntes túlmunka naponta, mert annyi a meló. Volt, ahol volt lazsálás, de ott azért, mert rossz volt a munkaszervezése a főnöknek, és a többi részleg csúszott a munkával, addig meg párunknak nem volt munkája.

De persze ugye a sok proli szerint a számítógépen dolgozás az játszadozás, amikor kiküldenek vmilyen boltba, az csavargás, a telefonálás az bájcsevegés, az anyagok átolvasása az brahiból történő olvasgatás. Aztán vki kintről bejön egy pillanatra, és látja, hogy ki merek menni wc-re meg meg merek inni egy teát, akkor már azonnal lógós vagyok...

2016. máj. 26. 10:33
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

22 éve irodában dolgozom. Tény és való, néha van lazulás munkaidőben, de nálunk munka is van a szabadidőben. Nem ritka, hogy amikor este hazamegyek még felhívnak a kollégák vagy a főnök, mert meg kell még csinálni valamit, hétvégén ugyanígy, vagy amikor szállítmány érkezik, akkor éjjel 2-kor is elérhetőnek kell lennem.

Igen, van olyan, hogy délután elugrom a fodrászhoz, de cserébe előfordul, hogy este 8-10 között otthon még levelezést intézek. És arról még nem is beszéltem, hogy ezalatt a 22 év alatt még egyetlen egyszer sem tudtam úgy elmenni szabadságra, hogy nem kellett elvinnem magammal a telefont, számítógépet. Nálunk nincs olyan, hogy nyaralás alatt elfelejtjük az irodát, kikapcsoljuk a mobilt. Ha munka van, akkor azt a vízparton is meg kell csinálni, nincs felhőtlen kikapcsolódás.

Ettől persze úgy tűnhet, hogy munkaidőben a lábamat lógatom (mint például most), csak a fenti dolgokat nem látja és nem veszi számításba az, aki ilyeneket mond.

2016. máj. 26. 13:01
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem munkakor fuggo a henyeles. Nekem kotetlebb. Voltam mar kint a varosban elintezni ezt azt, de a munkamennyisegen ez nem valtoztat ahogy mar wlottem is irtak. Telefon non stop nalam. Ejjel is nem 1x kellett mar dolgoznom hogy beerjem magam. A szuneteket se szoktam megtartani....

Sokszor elofordul hogy csak nezek magam ele, vagy kint acsorgok valahol latszolag tetlen. Valojaban meg porog az agyam es akkor is munka van. Most pl ideirok, ...keptelen vok masba mar belekezdeni, mert lemerult az aku. Most nem csinalom, de cserebe holnap vert fogok izzadni....

2016. máj. 26. 16:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Én egy iskolában dolgozom, itt mindig van mit csinálni.
2016. máj. 26. 16:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Fogadjunk édesanyád az a típusú ember, aki valaki egy magánéleti gondról számol be, annyit válaszol, hogy ki kéne menni kapálni a mezőre hajnalban, és akkor nem lenne problémád.
2016. máj. 26. 19:03
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is irodában dolgozom, nálam változó, hogy hogy van munka. Ha van, akkor meg viszont dögivel, és folyamatos koncentrációt igényel, mert nem kis összegű beszerzések iktatásáról, elindításáról van szó, szóval nem lehet figyelmetlenkedni.

Előtte recepción dolgoztam, az is pörgős volt, pedig látszólag csak egy pult mögött ültem.

2016. máj. 26. 23:08
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én még annyit fűznék hozzá hogy akik irodában dolgoznak, van aki többet dolgozik, van aki kevesebbet, de hogy nem dolgoznak semmit az simán hülyeség. Ennyi.

Biztos vannak hivatalok, ahol kevesebbet dolgoznak és van ahol többet.

csak mostanában egymást piszkálják az emberek.

2016. máj. 28. 11:29
 19/20 anonim ***** válasza:
65%
Én fuvarszervező cégnél dolgozok irodában, na ott nincs lazsálás. Szabadság alatt is telefon és munka. Szóval nem minden iroda közszféra, ahol tényleg lehet lazsálni a nap nagy részében, ilyen helyen is dolgottam, untam.
2016. jún. 5. 15:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
10: Magam is PhD vagyok, ez a kutatóintézetben 0-24 munka nekem is ismerős…
2023. jan. 2. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!