Irodai munkát végzek, de szinte egész nap pakolok, mappákat, irattartókat emelek. Szerintetek terhesség mellett ez meddig végezhető? Egyből kiír majd a doki? Vagy nem?
nem tudom, én a 35. hétig csináltam ezt minden gond nélkül...
Ha megterhelőnek érzed, akkor csak egyessével emeld a dossziékat. Azért nem kell ám mindentől ennyire parázni, a terhesség nem betegség.
Ha nehéz irattartó dobozokat emelgetsz, ami több mint 5 kiló, és ezt egész nap, akkor ezt biztos nem csinálnám.
Azért azt érezni fogod, hogy mit bírsz!
Volt itt egy kismama, aki fát hasogatott tűzifának még közvetlen szülés előtt is, mert ő ahhoz volt szokva. Vidéken élt.
Na várjatok!!! :)
Alapból nem emelek egynél több mappát, mert olyan nehezek bakker, hogy van, amelyikből tényleg nem lehet kettőt elbírni. Biztos, hogy van 4-5 kiló.
Egyébként meg nem azért tettem fel a kérdést,mert ki akarom íratni magam,már az elején, hanem érdekel, hogy vajon mit mond majd a doki, meg hogy mások hogyan vélekednek erről.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Miért ne vinnék haza két palack ásványvizet?? Imádom az ilyen okoskákat, remélem jól esik! ...
Alapból nem vagyok terhes, szóval képzeld cipekedek rendesen, nem esik le a karikagyűrű az ujjamról. Szeretnék is majd minél tovább dolgozni, azért is vagyok kíváncsi, hogy mi az a határ, amire már azt mondják, hogy túlzás, nem szabad, mert nem akarok itthon maradni, de persze a baba a legfontosabb. És ha azt nézem, hogy az édesanyám 5x vetélt el, a nagynéném pedig 3x,talán jogos, hogy tartok attól, hogy baj lehet.
A munka tény, hogy nem könnyű, de nem is nehéz, csak ugye mindenki azt mondja, hogy vigyázni kell, kímélni magunkat az állapotosság idején. Ezért a kérdésem, semmi másért. De minek is magyarázok olyannak, aki alapból rosszindulatú....
3. vagyok megint.
ha ilyen nehezek, akkor ne csináld, kérjél könnyített munkát, vagy írasd ki magad!
ne járjál úgy mint én, én piacolás után véreztem be :(
mondjuk nem tudtam, hogy terhes vagyok, de a nehéz cipekedéssel vigyázni kell.
Kedves Kérdező! A szervezeted jelezni fog, ha nem bírod már, de rögtön az első jelekre inkább menj el táppénzre. Nem betegség tényleg, viszont ilyenkor első a Baba. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha nem bírod.
Nekem is kényelmesnek tűnő munkám van, ülőmunka főleg, de kívülállók nem látják a hátteret, ami nagyon stresszes. Emellett napi 4-5 kilométereket legyalogoltam (vidéki kisváros, gyalog közlekedek). 22 hetesen úgy megfájdult a derekam és fájt a hasam, hogy ülni is alig bírtam. Ez pénteken volt, egész hétvégén feküdtem. Doki kedden megvizsgált: emelt adag magnézium és ágynyugalom a keményedések miatt. Én pedig nem kockáztatok, Pocakmanó a legfontosabb. Most, hogy itthon vagyok, sokkal jobb, nincs idegeskedés, és csak oda megyek, ahova kell és akarok.
26h kismama
Szia.En szakacs vagyok,nem 5 kilokat hanem 20 kilokat emelgettunk.Persze segitettek,konnyitett munkat vegeztem de amikor meg nem tudtam hogy terhes vagyok egyedul csinaltam.10hetesen tudtam meg.Semmi bajunk.30.hetig dolgoztam.
Szolj nyugodtan nem fogjak leharapni a fejed,sot ha baj van a ceged terheli a feleloseg ha elvarja hogy ugyanugy dolgozz mint mas.
A vetelesrol pedig annyit ha nem eletkepes a baba nem feltetlenul kell ahhoz emelj hogy elmenjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!