Egy munkahelynek joga van a túlóra idejére bezárni a dolgozóit? Szó szerint fizikailag bezárni őket az épületbe és el nem engedni?
A munkahelyem azt csinálja hogy túlóráztat de úgy hogy műszak vége előtt 10 perccel szól hogy maradni kell. Kinek mi dolga lenne hova kellene sietnie nem érdekli őket. Vannak akik nem akarnak maradni ezért a cég azt találta ki hogy bezárja az üzem bejáratát. Szó szerint! Van az üzemnek egy főbejárata meg több vészkijárata. A vészkijáratok eleve zárva mindig. A főbejárat meg vasrácsos leeresztik a rácsot és se ki se be. Szó szerint foglyok vagyunk az épületben.
Ezt megtehetik?
Mi történne ha nem viccelek telefonálnék a rendőrségnek hogy foglyul ejtettek bezártak?
Gyakorlatilag a szabadsághoz való alapvető jogodtól fosztottak meg. Nekem az a véleményem, hogy ha nincs ismerős itt-ott, akkor a cég nemhogy büntetést fizethetne, hanem le is húzhatná a rolót.
Mellesleg anno engem csak nem akartak rendesen kifizetni, de elég volt őket megfenyegetni a munkaügyi bírósággal és már csilingeltek is a sékelek. Akkor egy ilyen húzás után szerinted?
Attól meg ne félj, hogy munkanélküli leszel... akkora munkaerőhiány van már az országban, hogy úgy fogdossák össze a munkáltatók a dolgozókat (no nem jogellenes módon, ahogy itt).
Ez így van. Simán lehet másik munkát találni, és egy kis piti akármi miatt a munkaügyi bíróság elkapja a farkát a cégnek, akkor ilyen miatt szerinted mi lenne?
Én már élnék is a lehetőséggel, nem értem mi a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!