Miért normális és elfogadott dolog az, hogy az embert fizikailag leépíti a munkája?
Figyelt kérdés
21 éves vagyok, fél éve kezdtem el dolgozni. Heti 5 vagy 6 12-14 órás műszak, napi 30 perc szünet. Folyamatos állás és sétálás, leülni tilos (szünetben szabadna, de általában nincs hova). 3-4 hónapja folyamatosan fájnak és lüktetnek a talpaim, és mostanában a derekam is, de annyira, hogy alig bírok már nehezet megemelni, pedig kötelező, mert a raktárban is nekünk kell dolgoznunk. Múltkor mondtam pár kollégának, erre annyit feleltek, hogy szokjak hozzá, mert mostantól mindig ez lesz, meg hogy mindenki másnak is fáj mindene, nem csak nekem. Ez ennyire normális dolog lenne? Miért törődnek bele az emberek? Miért nem lehet normális munkabeosztással foglalkoztatni a munkásokat, ami nem terheli agyon őket fizikailag?2016. máj. 4. 18:19
11/11 anonim válasza:
"Heti 5 vagy 6 12-14 órás műszak, napi 30 perc szünet."
Ez nem elfogadott, konkrétan törvénytelen.
Aki munkavállaló, tisztában kéne legyen a jogaival. (Rólad beszélek!)
Neked már régen feljelentést kellett volna tenned rendőrségen és Munkaügyi Felügyeletnél és a bíróságon kártérítést követelni.
" Miért törődnek bele az emberek?"
Ezt Magadtól kellene kérdezd, hiszen fél éve csinálod ezt és nem oldottad meg a helyzetet!
De megmondom én:
csak olyan embert vesznek fel, akiből nem nézik ki, hogy tisztában van a jogaival és tenni akarnának a velük szemben elkövetett jogsértések ellen.
Pedig érdemes volna! Ebben a sztoriban baromi sok pénz van a számodra, öregem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!