Mit csinál egy cégnél a humánerőforrás kontaktmanager? Mi ez a buborék kamu semmi beosztás?
Ugyan a cég el nem mondaná, mi a az a humánerőforrás kontaktmanager, így itt kérdezem meg illetve saját kútfőből merengek…
Mi az a humánerőforrás? A dolgozó ember a cégnél. A marika aki a padlót nyalja a józsi aki a gépet kezeli a gizike aki a telefont veszi fel stb. Mi az a kontakt? Kapcsolat. Manager? Irányító szervező aki kézben tartja a napi dolgokat aki megmondja hogy marika 2 hétre beteg lett most akkor ki végzi a munkáját pl.
Szóval a kontaktmanagernek eleve lényege hogy az adott ember ott legyen azon többi ember között akiket menedzsel. Értelemszerű. És mivel ő kifejezetten humánerőforrás… így még jobban adott az egész.
Csak azért mert a cég felvett valakit erre a posztra három hónapja ott van, látni eddig kétszer láttuk fizetésnapon amikor jött a fizuért. Kp-ben érdekes, tán egyedüli a cégnél kp-s.
Kérdésem: hogy menedzseli valaki a „humánerőforrást” ha nem is látni? Távolról menedzsel engem is? Mert én is humánerőforrás lennék.
Nagyon barom egy példa, ezer dolog lehet bármikor pl aki télen nyáron kezelésre kontrollra szorul.
De ugye az általam leírtaknál felmerül a példa: hogy végzi a munkáját az a humán manager aki a "humánnal" (velem a dolgozóval) nem is találkozik?
Hogy lehet valaki állatkerti oroszlángondozó ha közelébe sem megy a ketrecnek?
Így van! A munkának lenne létalapja. Csak ahogy mondjuk óvónő meg cukrász se lehet valaki távolról úgy ezt a munkát sem lehet távolról csinálni.
Egyszerű józan kérdés: a humánerőforrás manager hogy végzi a dolgát ha nekem a dolgozónak (akit menedzsel) még soha semmi instrukciót visszajelzést stb nem adott sőt még csak nem is láttam?
Ha jól sejtem ez is olyan sógorkoma meló lehet. Havernek a zsebébe jó pénz valami kamu meló mögé bújtatva.
Amely kamu meló kellően rugalmas ahhoz hogy bármit bele lehessen magyarázni.
Mégse lehet takarítónő az a sógorkoma még csak papíron se mert azt nehéz lenne elmagyarázni hogy végzi a takarító a padlónyalást ha ott sincs...
Ez így igaz! Irigy vagyok. Mondtam hogy nem: Én is szeretnék zéró melóval pénzt kapni.
De ez nem válasz a kérdésemre.
Hogy irányítja (menedzseli ha úgy tetszik) a dolgozót az a valaki akit a dolgozó nem lát nem beszél vele egy szót se.
Se írásban se szóban.
Erre tessék válaszolni ne megkerülni a választ.
Igen én is valami hasonlóra tippelek.
De az is lehet hogy még ennyi se. Lehet hogy rokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!