Más összeget írtak a munkaszerződésbe, mint amit megbeszéltünk, mi a teendő?
Gyakornoknak jelentkeztem egy céghez (HR gyakornok), két interjún voltam, a fizetés kérdés elől végig kitértek, azt mondták, majd ha biztos lesz, hogy hány napot tudok menni, akkor elmondják.
Ma kellett első nap mennem dolgozni, az a HR-es, aki a szerződést köti nem volt ott, pedig megbeszéltük, hogy 8-ra menjek, mert ott lesz. Maga helyett küldte a leendő főnökömet, hogy állítson munkába, de mivel nem tudtam semmi a fizetésről, így ellenkeztem, végül abban maradtunk, hogy amíg nem érkezik meg a hölgyemény, addig elmegyek orvosi vizsgálatra, hisz arra úgyis szükség lesz.
Végül 2 óra múlva megérkezett az illetékes HR-es, leültünk, felajánlott kétféle szerződést, az egyik esetében heti 4 napot kellett volna dolgozni 8 órában nettó 50 ezerért, a másik esetben pedig heti 40 órát nettó 67 ezerért. Ledöbbentem, mert ahol diákként dolgoztam ott is nettó 97 ezret megkerestem egy hónap alatt heti 40 órában, ezt el is mondtam neki, majd azzal takarózott, hogy az iskolaszövetkezeten keresztül volt, majd mondtam neki, hogy ott is szakmai munkát végeztem és felajánlották, hogy leigazolják a gyakorlatomat, a pénz is több, így ezt a munkát ilyen feltételek mellett nem tudom vállalni, hisz nem elég még albérlet+kajára se.
Végül megkérdezte, hogy mennyiért vállalnám, mondtam, hogy havi nettó 100 ezerért, majd kb. 20 perces gondolkodás után belement.
Mikor elém rakta a szerződést észrevettem, hogy a megbeszélt nettó 100 000 helyett bruttó 100 000 szerepel, rá is kérdeztem, hogy ez mi, nettóról volt szó. Erre azt a választ kaptam, hogy nettót nem írhat bele, mivel ezzel tisztában vagyok, ezért megkérdeztem, hogy miért nem írja bele a nettó 100 000-nek a bruttóját, mire az orra alatt annyit motyogott, hogy nem adózik, tehát hiába kértem, hogy írja át, ellenkezett, azt mondta, hogy nem írhatja át a formapapírt.
A kezdés időpontját is áttettük jövő hét keddre, de nekem továbbra sem tiszta, hogy engem néz-e hülyének és majd 67 ezer forintos fizetéssel kiszúrja a szemem plusz magyaráz mellé valamit vagy törvénytelenül akar nekem még fizetni 33 ezret? Arra nem gondol, hogyha átver akkor utána úgyis felmondok?
Hogyan vegyem rá arra, hogy írja át a szerződést a megbeszéltekre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!