Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek mi legyen?

Szerintetek mi legyen?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy vége van a sulimnak. 2 lehetőségem van. 1,Elmegyek délutáni rendes munkára havi 110000-ért és akkor nem tudok kimenni németbe dolgozni több pénzért nyáron (fix). 2, Diák melozok havi kb ugyanennyiért, talán 10-20 ezerrel kevesebbért de nem valószínű és így nyáron kitudok menni németbe, viszont akkor nem biztos hogy lesz biztos munkám utána.

Azon filozok, hogy okt31-ig érvényes a diákom. Addig találok-e melot. Leírnátok nekem a véleményeteket.

2016. ápr. 6. 22:00
 1/1 anonim válasza:

Attól függ.

Ha én lennék a helyedben:

Ha van valakid, aki eltartson amíg nincs munkád, és támogat is ebben, akkor menj ki németbe (csak akkor érvényes, ha jól értem és tutifix az állás és van hol laknod jó áron). Jót tesz a nyelvtudásnak, sokat fejlődhetsz kulturálisan is, és ha még a szakmádba is vág a munka, akkor pláne szuper.

Ha nincs aki támogasson és nagyon kell a fix pénz, akkor fogadd el az ittenit.

Illetve ha az itteni szakmai, a kinti meg nem, akkor is inkább az ittenit választanám a tapasztalatszerzés miatt (persze csak ha még nincs szakmai tapasztalatod). Lehet, hogy utána sokáig nem lesz ilyen lehetőséged.

Mennyire sokáig? Ahogy én látom:

Nekem anno szerencsém volt, mert gyorsan lett munkám, de a páromnak keresett végzettséggel is több, mint fél évig tartott (és ez kevésnek minősül!). Nagyon szívtunk addig. Tényleg csak akkor vállald a németet, ha van valakid, aki akár egy évig vagy még tovább is hajlandó eltartani, pláne, ha a végzettséged nem tekinthető keresettnek és/vagy ritkának. Végzettséget nem nagyon igénylő munkára pedig ne apellálj, mert mások is azt teszik, úgyhogy telített a piac. Ha azt kapsz, annak is örülhetsz.

2016. ápr. 9. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!