Miért dolgoznak emberek utcán 52ezerért?
Nem tudom láttál-e már közmunkásokat "dolgozni"? Felénk sok van belőlük és képzeld a többség nem csinál semmit csak henyél. Az egyik kapirgálja a földet vagy sepreget a többi csak nézi, támasztja a lapátot, majd cserélnek. És ezért kapnak 52 ezret. Múltkor kijöttek 7kor, 10kor csepergett az eső úgy fél órát, el is tűntek egyből utána ki se jöttek.
Persze aki kertbe kerül, annak szívás, mert ott nem lehet annyira lábat lógatni, és jobban látszik, ha valami nincs megcsinálva, meg azokat jobban cseszegetik a brigádvezetők.
Ha innen nézed imitálásért már nem is rossz pénz. Persze aki komolyan veszi és dolgozik is ennyiért, annak úgy kell.
Nem tudom, hogy te melyik városban / országban / dimenzióban élsz, de egyelőre amiket leírtál, az idehaza egyszerűen nem igaz.
Illetve: lehet, hogy "normális helyeken" megkapja a havi 100-at a takarító, de ilyen munkahelyből kevés van, munkavállalóból meg sok.
A gyárban meg pláne nem keresnek százezernél többet. Illetve a közép- és felsővezetők igen, de az egyszeri munkás, aki a futószalag mellett robotol, olyan messze van a százezertől, mint Makó Jeruzsálemtől.
Hogy miért dolgoznak ennyiért emberek?
Azért, mert nincs más, és valamiből meg kell élni. Nem mondhatja otthon azt a gyerekeinek, hogy "holnaptól nem eszünk, nem fürdünk, nem tévézünk, sőt, még fűtés sem lesz, mert én nem vagyok hajlandó annyiért dolgozni". Ez a szomorú valóság. Nyilván ha tehetné, több pénzért dolgozna, csakhogy nem teheti.
Egyébként mutasd már meg, kérlek, azt a temérdek álláshirdetést, ahol simán kipengetnek százezret egy takarítónak! (Bízom benne, nem 3 darab fővárosi hirdetés alapján vontál le messzemenő következtetéseket!) Lehet, hogy én vagyok a béna (meg mellettem még kb százezer ember), és nem veszem észre ezeket a tök jól fizető állásokat, de kérlek, ha már sokan ennyire ügyetlenek vagyunk, tedd már meg azt a szívességet, hogy megmutatod! Nekem ugyan nincs rá szükségem, de van olyan takarító ismerősöm, aki nagyon örülne neki.
Én Pest megyében lakom. Itt nemigen keresel takarítással 100E-t, de még 90-et sem, még úgy sem, hogy részmunkára vagy bejelentve. Bolti eladóként kapsz max.100-110-et, persze alkalmi munkavállalóival, vagy 6 órásba jelentve.Aki full feketén takarít, vagy 4 órásra jelentve 8 óra takarításért, az lehet h. megkapja a 100-at, zsebbe.
Bejelnetve összeszerelő üzemben túlórákkal is 105-110 max a legtöbb helyen. És ott azért műszak végére érzed, hogy van lábad.
Ez a neten való seftelés inkább legenda, nem lehet nagyban csinálni, mert rádszáll a NAV, meg marha bizonytalan. Másrészt már nem sokan vannak, akik hülyék a netes piachoz, még a gumiszerelő is onnan rendel telót.
Nálunk inkább az 50felettiek, és aluliskolázottak nyomják a közfogit, mert 60 évesen már nem biztos, hogy az ács fel akar mászni 15m magasra. Ellébecolnak hétköznap, aztán hétvégén meg mennek napszámba építkezésre, stb.
Gondolom nem sok munkatapasztalatod van még, és kevés állásinterjun voltál. Vannak emberek, akiknek ez a közfogi a maximum, amit rájuk lehet bizni, kortól függetlenül: gyenge fizikummal, esetleg leszázalékolásból visszaminősitéssel, gyenge idegekkel kevés helyre lehet sikeresen pályázni.
Van azért ennél rosszabb is hidd el...
Hiába van szakmám ,fel sem akarnak venni sehova sem ,mivel mindenhol csak is gyakorlattal rendelkezőket keresnek!
Múltkor 12órában(fizikai munka) ,kaptam volna napi 4e. Ft-ot!
Van aki erre rászorul ,mert éppen semmiféle képesítése sincs ,sőt ,lehet még a 8általánosa sincs meg!
Ha meg nem tetszik a rendszer ,egyszerű a dolog: El kell menni vállalkozónak/saját céget alapítani!
Én is felülök szépen a repcsire ,kimenetelek külföldre majd az ott összegyűjtögetett pénzem befektetem valahova, ami éppen jövedelmező!
Mellékesen: lehet ,hogy rengeteg az álláshirdetés ,de a 85%-a még a válaszra sem méltat ha küldesz nekik egy életrajzot ,vagy éppenséggel csak protekcióval tudsz bejutni egy-egy munkahelyre!
Erre mondják azt ,hogy BELELÓG A KEZE A BILIBE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!