Szerintetek nem szomorú, hogy az ember a munkahelyén
pazarolja el az élete nagy részét?
Figyelt kérdés
Reggel bemégy, olyanokkal foglalkozol ami nem érdekel, egy olyan cég ügyeit intézve, amit le se szarsz, majd este hazaérsz dögfáradtan, és már csak arra van időd, hogy egyél és aludj. Majd a következő nap kezdődik elölről. Gyakorlatilag csak 2 nap van a hétből, amikor bármi érdemlegeset tudsz csinálni, a többin csak számolod a perceket, hogy legyen már vége. Szerintetek ez nem szomorú? Az ember az élete nagy részét elpazarolja, pedig csak egy van belőle mindenkinek.
Miért: mi egyebet tudna az ember végezni, ha nem munkálkodik semmit? Tengődne. Miből tudna esetleg enni, inni, kirándulni, fenntartani a lakást, családot, az egyéb igényeit kielégíteni, stb.? Rablásból?
Mo.-n valóban nincs értelme keményen hajtani, de a kényszer nagy úr, ezért aligha van más választás.
"Nem születtünk tengni mint az állat, hanem tudni s haladni előre." /Homérosz/
2016. márc. 24. 17:16
12/16 anonim válasza:
De, szomorú. De én erre már gyerekként rájöttem, amikor életem nagy részét az iskolában pazaroltam el, amit akkoriban éppen annyira utáltam, mint most a munkámat. Alig vártam, hogy délután legyen és hazamehessek, de otthon meg várt a házi feladat meg a tanulás, úgyhogy sok szabadidőm akkor sem volt, hiába nem nekem kellett vezetni egy teljes háztartást. Most meg dolgozok, ugyanúgy alig várom mindig, hogy végelegyen a napnak, de mire hazaérek, kaját csinálok, tusolok, jóformán lehet menni aludni és másnap kezdődik elölről. :( Az élet annyira értelmetlen. 90%-át olyannal töltjük, amit nem szeretünk vagy olyannal, amit egyszerűen muszáj csinálni és csak elveszi az időt (pl. alvás). A maradék 10%-ban meg úgyis annyira el vagyunk fáradva, hogy nincs kedvünk semmi érdemlegeset csinálni.
2016. márc. 24. 17:54
13/16 anonim válasza:
Ez nem tanulás vagy nem tanulás kérdése. Hiszen talán csak 10 %-a az embereknek szeret dolgozni mert elért egy olyan pozíciót ahol már jól érzi magát és mondjuk sok sok pénzért csicskáztathat sok embert . De a többi 90 % az szenved minden egyes nap. És azt a munkát is el kell elvileg végezni amivel folyamatos szenvedés jár.
Szóval ha nyerne a lottó 5-ön akkor hány ember maradna a munkahelyén ? 100-ból talán 2-3..És ez megmutatja hogy mennyi jó munka van és mennyi rossz. Sajnos a társadalmi berendezkedés erre épül hogy csak robotolj és fogyassz amíg meg nem döglesz ,aki ebből kiutat keres az már gyanús és futóbolond ..
2016. márc. 24. 20:08
14/16 anonim válasza:
Egyetértek a kérdezővel, szomorú, de ez a valóság . Az emberek 90+%-a utálja azt amit csinál. A tanulás sem megoldás, mert az emberek többsége 14-18 éves korában nem tudja eldönteni, hogy mit is csinálna szívesen az elkövetkező 43-51 évben. Sokan semmit sem szeretnének csinálni, de muszáj valamit választani. Az egész rendszer hibás, a "Maradj talpon műsorban" az összes játékosnak van 3-4-5 és még ki tudja hány végzettsége és egy teljesen más foglalkozásban dolgozik.
2016. márc. 25. 07:29
15/16 anonim válasza:
De az. De változhatnak a dolgok, nyugaton pl egyre kevesebb a munkával töltött idő. És ez a "hagyományos" 8-9-10 órás 5 napos munkahéthét, bemegyünk a gyárba lassan, de reményeim szerint kimegy a divatból. A technológiai fejlődés, munkahelyi stressz, a munka jellegének megváltozása is stb. efelé tereli a dolgokat.
2016. márc. 25. 21:00
16/16 anonim válasza:
az a nyugat csak németo
dolgozni mindig kell, ilyen az emberi természet.
mindig lesz menő dolog, okostelefon, mars, stb ami miatt kell dolgozni.
vajon egy medencében úszni, vagy a gyár a változatosabb?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!