Miért van ilyen sok buta, egyszerű ember? (hosszú és szomorú)
Új munkahelyen vagyok jelenleg amihez nem kell nagy iskolai végzettség (de persze ezt a munkát is lehet sz*rul meg jól is végezni - gyári munka) és úgy érzem hogy a kb. 40 munkatárs közül egy sincs akivel a szünetekben bírnék egy jót beszélgetni. Van akivel megpróbálok kommunikálni, de a válaszokból egy az egyben érzem, hogy el se jut egyáltalán amit mondok, pedig nem agysebészetről beszélek. Ez jellemző bármilyen témára bármily egyszerűen megfogalmazva. A legalapvetőbb emberi tulajdonságokkal és érzésekkel rendelkeznek, kb mint a barátok közt színvonala. Semmi elgondolkozáson vagy megfigyelésen, tapasztalaton alapuló vélemény nem hangzik el a szájukból, és ez számomra roppant aggasztó. Nem bírom megérteni hogy hogy élhetnek így emberek, és hálás lennék ha valaki el tudná mondani, hogy miért van ez így, vagy ha valami hasonló tapasztalatot olvasnék egy kevés megnyugtató gondolattal a végén.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Sajnálom, hogy ilyen emberek között kell dolgoznod. Kitartást!
Az első válaszolónak tényleg igaza van. Esetleg próbálj meg más munka után nézni majd, ha lehet.
"Nézd, gyárban, szalag mellett nem atomfizikusok állnak"
Nagyon is egyetértek, mérnökinformatikus hallgatóként egy gyárba kerültem gyakorlatra, de kaptam egy ajánlatot, hogy heti 15-20 órát dolgozhatnék ott egyetem mellett. Elvállaltam, mert a pénz is jó, meg legalább lesz némi szakmai tapasztalatom, ha meglesz a diplomám.
1 éve már ott dolgozom, de a szalagmunkások többsége még most is fúj rám, hogy kis taknyos hogy kereshet többet, mint ők, pedig csak részmunkaidőben van. Egyszer számon kértem őket, hogy mi is a bajuk velem, mert én nem ártottam nekik és befejezhetnék az ócsárolásomat. Azt hiszik ők teremtik az értéket, én meg csak hűsölni járok be + nekik kéne többet kapniuk, mert az ő munkájuk keményebb, próbáljak meg csak a szalag mellett állni. Mondtam nekik, hogy akkor tessék, meg lehet próbálni az én munkámat, mert én valószínűleg meg tudnám csinálni azt, amit ők csinálnak. Válasz: Ha elmennének az iskolába, ők is megtudnák ezt csinálni! Addig nem szóltam a főnöknek, mert nem akartam senkit bajba keverni + túl jóindulatú voltam, de mára már keményebb világ van. 2 ember elbocsátva, tisztáztam velük, hogy ki is van magasabb pozícióban és ennyi.
Összefoglalva szalag mellett ne várj sokat!
Hogy élhetnek így az emberek? Nem mindenki tanult, nem mindenkit érdekel a tanulás, elvégeztek egy alap iskolát, aztán meg dolgozni mentek. Nem tudom miért baj ez ha őket nem zavarja?
Millió oka lehet miért nem tanul valaki: képessége nincs meg, a család nem támogatja, nem tartotta fontosnak stb.
Melóhelyen egyébként szerintem nem is fontos a beszélgetés. Természetesen a munkához hozzátartozik a kommunikálás is, de miért csacsogjak, így is rengeteg melóm van. Ezt inkább szabadidőben, barátok, családok között tartom fontosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!