Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidőn vagyok. Betegen...

Próbaidőn vagyok. Betegen bemenjek dolgozni?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok, az első munkahelyemen még csak 3 hete dolgozom, a próbaidő 3 hónap. Ritkán vagyok beteg, de most sikerült belázasodnom, emellett köhögök és náthás vagyok. A közérzetem viszonylag jó, nem vagyok ágynak dőlve (persze pihenek), a fejem tiszta, és biztos vagyok benne, hogy a munkámat (elég egyszerű irodai munka) így is el tudnám végezni. Ma délután kezdődött, de a munkámat nemigen hátráltatta. Ha rajtam múlna, mindenképpen bemennék holnap is, mert annyira nem érzem rosszul magam, és próbaidősként félnék a kirúgástól, amiért rögtön 3 hét után hiányzom. Viszont nem tudom, fertőző vagyok-e, és persze azt sem akarom, hogy mások lebetegedjenek miattam. Elég sokat köhögök, fújom az orrom, ez gondolom idegesítene másokat. (Nagy irodában vagyunk kb. 30-an.) A lázam 38,5 volt, mikor hazaértem, bevettem rögtön gyógyszert és most 37,3.

Szóval igazából azt nem tudom, hogy így a próbaidő 3. hetében melyikkel kockáztatom kevésbé az állásom? Ha beteget jelentek 1-2 napra, vagy ha bemegyek, de zavarom/fertőzöm a többieket?

Nagyon tetszik egyelőre a munka és a hely is, nem szeretném a betegség miatt elveszteni... :(

2016. márc. 8. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Háát a te és a kollégáid érdekében sem kellene bemenned szerintem, de ha nem vagy olyan rosszul, akkor reggel bemész és ha betegnek látnak, úgyis haza küldenek, hogy menj pihenni! :-)
2016. márc. 8. 19:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát ha azért képesek lennének megszüntetni a munkaviszonyod, mert betegen nem mentél dolgozni, akkor ez egyáltalán nem olyan jó hely, mint amilyennek tűnik. Szerintem ne menj dolgozni, menj el orvoshoz, majd ő megmondja, hogy fertőző-e vagy sem, meg hogy mikor mehetsz, ad táppénzes papírt, azt meg odaadod a munkahelyeden.

Csak akkor reggel telefonálj be, hogy betegség miatt nem mész.

2016. márc. 8. 19:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a főnöködet. A miénk nem szereti, ha betegen bemegyünk, mert végigfertőzzük a munkatársakat, de tudom, hogy ez nem minden munkahelyen van így.
2016. márc. 8. 20:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem hívd fel reggel a főnököt és kérdezd meg tőle. Mond el neki ugyanezt, hogy a munkádat el tudnád látni amíg nem leszel rosszabbul, de nem akarsz másokat megfertőzni, kérd ki a véleményét, ezt még pozitívumként is veheti, hiszen a szándékot látja.

Egyébként ha tényleg olyan hely, ahol kirúgnak a betegség miatt, akkor talán jobb is :) Az pedig tényleg nem szép a többiekre nézve, ha valaki bemegy betegen is, hisz lefertőz mindenkit.

2016. márc. 8. 20:15
 5/5 anonim ***** válasza:
55%

Na bementél végül?

Betegen nem jó dolgozni, viszont az mindig jó pont, ha értesíted a felettesed vagy a főnököd, hogy beteg vagy és nem csak úgy hiányoznál. Most elég kényes időszak van, influenza miegymás, lehet rajtad kis köhögéssel, lázzal 2 nap alatt átszalad, de akit megfertőzöl, lehet 2 hétig ágynak esik... sose lehet tudni. Ha orvoshoz mész kérj táppénzes papírt, ez igazolja a hiányzásod.

2016. márc. 9. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!