Hogy működik a felmondás ilyen esetben? (próbaidőn kívül)
Figyelt kérdés
Tehát próbaidőn belül nem mondtam fel, igazából most sem szándékozom, de lehet hogy nyárra már aktuális lesz, ezért kérdezem.
Nem határozott idejű, hanem határozatlan időre vettek fel, így nem köt szerződés meghatározott időpontig a munkahelyemhez. Ez esetben ha felmondok, akkor a felmondási időt kell még ledolgoznom (ezért kapok fizetést?), és utána mehetek? Míg ha próbaidőn belül mondtam volna fel, akkor már másnap nem kellett volna mennem?
2015. jan. 12. 16:52
1/2 anonim válasza:
Ez vezetőtől függ. Én múlt héten mondtam fel, ami úgy nézett ki, hogy vasárnap írtam, egy sms-t a főnökömnek, h másnap bemennék hozzá beszélgetni, mikor mehetek? Írta, h 8-ra vár. Bementem, elmondtam, h mi van (eü. ok, de nem doki írt ki, én éreztem azt, h esek szét teljesen). Elfogadta, rendes volt, megölelgetett, másnap már nem kellett bemennem.
2/2 anonim válasza:
Főnöktől és munkakörtől is függ, hogy le kell-e dolgoznod a felmondási időt. Ha olyan munkát végzel, ami nem adható át egyik napról a másikra, vagy nem engedhető meg, hogy kiesés legyen, míg nem találnak mást, akkor nem engednek még el. Ha ezek nem állnak fenn, akkor az is lehet, hogy azonnal mehetsz, mivel a legtöbb főnök sejti, hogy aki tovább akar állni, az már nem biztos, hogy mindent belead a munkájába, mivel nincs sok vesztenivalója
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!