Önkormányzati munkahelyemen 2. hónapos próbaidőn vagyok. A nyelwizsgapótlékomat nem akarják kifizetni megmagyarázhatatlan okból. Meg merjem kérdezni hogy miért nem?
Néhány éve anyukámnak azért kellett letennie a német felsőfokú nyelvvizsgát, mert a pótlék a nyelvvizsgára jár, nem a németből szerzett diplomájára. Nem tudom, azóta változott-e a helyzet, neki el kellett mennie nyelvvizsgázni, utána kapta a pótlékot.
Szerintem kérdezz rá nyugodtan, lehet hogy a munkaköröd miatt nem jár pótlék, de lehet ilyen probléma is. Ebben az esetben tedd le a nyelvvizsgát és röhögj a magyar bürokrácián.
Az 1. és a 2. is jót mond.
- Tedd le a nyelvvizsgát,ha már egyszer ennyire szőröznek. Idehaza sajna a papír az isten,nem a tudás.Rendőr sógoromnak civil fegyvervizsgát kellett tennie miután leszerelt és elment fegyveres banki őrnek.
- Sajna tényleg nem kötelesek fizetni,ha nincs papírod és/vagy a munkakörödnél nem elvárás a nyelv.
NEMIGAZZ, NINCS IGAZAD!!!
Kormányrendeleti jogszabály van rá hogy kötelesek megadni a nyelvpótlékot, ha tetszik ha nem. Itt a jogszabály:
137/2008 Kormányrendelet "14. § (1)44 Az idegen nyelven folytatott és befejezett tanulmányokat igazoló, államilag elismert, külföldi közoktatási intézményben szerzett érettségi bizonyítvány, az államilag elismert, külföldi felsőoktatási intézményben szerzett oklevél, valamint a tudományos fokozat odaítélésére kijelölt hatóság által kiállított és hazai felsőoktatási intézmény vagy a Magyar Tudományos Akadémia által honosított okirat az oktatás, vagy a tudományos fokozatok esetében a fokozatszerzési eljárás nyelve szempontjából, államilag elismert általános, egynyelvű, komplex típusú felsőfokú nyelvvizsgának felel meg. "
Vagyis a német érettségi bizonyítványom maga a nyelvvizsga-bizonyítvány, el kell fogadniuk! A jegyzőnek mint jogvégzett embernek minimum el kell fogadnia és szükség esetén intézkednie.
Az utolsó hozzászólónak meg azt üzenem hogy te sem vagy különb a munkáltatómtól hogy fennakadsz a "w"-vel írott nyelWWWWizsga íráson. Az egyszerűség kedvéért így írtam. Köszi az értelmes hozzászólásodat, előbbre vittél, ezért érdemes volt írni. Vélhetőleg egy Pázmány elvégzése után tudom hogy nem "w" a nyelwwwwizsga. De köszönöm.
NEMIGAZ, NEKED SINCS IGAZAD!!!
Aki a közigazgatásban dolgozik a kormányrendelet szerint automatikusan el kell fogadniuk az angol német francia nyelvek nyelvvizsgáit és aszerint bérezni őket. Ennek a munkához nincs köze. Ez nem adható vagy nem adható, ezt a közigazgatásban a munkáltatónak kötelessége kifizetni munkakörtől függetlenül. Benne van a KTV törvényben!
A másikat meg már leírtam, azt amit említettem azt is törvény szabályoz. Belőlem csak a törvény beszél, nem én találom ezeket ki. :-) De a munkáltatóm nem ezek a törvények alapján jár el velem ezek szerint. Most mit csináljak? Menjek be az igazgatóiba, nyomtassam ki ezeket a jogszabályi rendelkezéseket és tegyem az orruk alá, vagy mit?!
Nagyon nem mindegy, közalkalmazott vagy, vagy pedig köztisztviselő.
ha ennyire biztos vagy magadban, várd ki, hogy véglegesítsenek és akkor nyomhatod az orruk alá a törvényeidet.
Látom a Pázmány diploma mellé "agyi érettséget" nem adtak, mert úgy hisztizel, mint egy 5 éves.
És örülök, hogy segíthettem :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!