Önkormányzati munkahelyemen 2. hónapos próbaidőn vagyok. A nyelwizsgapótlékomat nem akarják kifizetni megmagyarázhatatlan okból. Meg merjem kérdezni hogy miért nem?
Figyelt kérdés
Német érettségim van, amit a magyar állam elismert nemzetközi érettséginek. Az egyetemet is ráépülve végeztem el, és a jogszabály alapján a diplomámat is ez alapján adták a kezembe felsőfokú nyelwizsga értékében. (külföldön szerzett érettségi bizonyítvány felsőfokú "c" típusú nyelwizsgának felel meg, a törvény értelmében. Így nekem nyelwizsgát nem kértek a diploma átvétele feltételéhez) A közigazgatásban és mindenhol a külföldi honosított érettségi az maga a nyelwizsga bizonyítvány. Miért nem akarják a munkahelyemen a nyelwizsgapótlékomat megadni? (Még próbaidőn vagyok, és emiatt félek az ügy érdekében "pattogni")#nyelvvizsga #felsőfokú nyelvvizsga #közigazgatás #nyelvvizsgapótlék #közigazgatási pótlék #közigazgatási nyelvpótlék #külföldi érettségi nyelvvizsga
2015. ápr. 10. 09:26
11/13 A kérdező kommentje:
8/10es kolega: Nem magamban vagyok biztos, hanem a jogszabályi rendelkezésekben! ;-)
2015. ápr. 12. 21:52
12/13 anonim válasza:
Most akkor az a probléma, hogy 5 év egyetem után 2. hónapos próbaidő alatt "csak" 110 a nettód? Ez most komoly? A megyémben az átlagfizetés 2014-ben volt nettó 110ezer forint. De ebben benne van mindenki, a főnökség, az aránylag jól fizetett MÁV, pénzügyi szektor, infó, stb. A nagy többség minimálbér körül dolgozik, renszerint 80-90nettóért, akár egyetemi és főiskolai végzettséggel. Én spec közmunkán vagyok már 4. éve önkormányzati ügyintézőként 64910 nettóért (a 8 általános 68ezer körül van), és még vannak mellettem vagy 10-en így. Fontosabbnál fontosabb pozíciókban. Mégsem tudunk mit baszni az egésznek, mert semmi sem kötelező. Más meló nem lévén, bejárni meg 30 km-re nem fogok egy másik településre 10ezer forint nettóért többért (amit a nagy többség hazavisz levonva az utazás költségének magára eső részét). Főleg, hogy akkor meg kelhetnék reggel 5-kor és hazaérnék este 6-7re leghamarabb. Így meg 5 perc bicajjal és háromnegyed 7-kor kelek. De a fizu itt a lényeg. Szóval a hivatali dolgozók negyede közmunkás (és nem söprögető stb), rendes dolgozói munkakörben, ügyintéző, pénzügyis, szervező, stb. Ezt kaptuk, akárhogy is kapálózunk, ha nem fogadjuk el a 64910 nettót ilyen státuszban, akkor mehetünk. Nem, hogy még fitymáljuk a 110 nettót. :D Ez csak a kiváltságosok fizetése. Legalábbis felénk bizonyosan. Bár lehet Te az ország valami normálisabb környékén élsz. Pesten, vagy nagyobb városban, esetleg nyugat-Magyarországon. Nem tudom. Ja és elköltözni sem éri meg egyedül, maga az albi egy normális helyen 50-70nettó rezsivel. Ha kapnék szerencsés esetben egy 100 nettós állást, akkor is még szarabb helyzetben vagyok, mint itthon a közmunkás bérrel és státusszal, meg a vele járó problémákkal (időről időre megszűnik a munkaviszonyod, nincsenek a 20 alap napon felüli szabadságpótlékok, se gyerek, se életkor miatt, stb).
13/13 anonim válasza:
Jaj még azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én is egyetemet végeztem, két szakon is, plusz két nyelvvizsga (igaz már régen tettem le őket és alig beszélem már a nyelveket, mert nem használom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!