Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Márc 14 az miért munkaszüneti...

Márc 14 az miért munkaszüneti nap? Simán lehet munkanap.

Figyelt kérdés
Keddre esik a Márc. 15, akkor miért nem kell dolgozni hétfőn sem? Régen nem volt ennyi 3-4 napos hétvége mint mostanában.

2016. márc. 7. 15:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Arra jó, hogy utána 4 napig nem kell melóznod. Mert xar lenne egy normális hétvége után menni 1 napot dolgozni, csak hogy utána 1 napig megint otthon maradhass, aztán megint 3 napot dolgozzál. 1 keddig nap alatt semmit nem tudsz elintézni, ha esetleg fontos programod lett volna vagy el akarnál utazni valahová. 4 napba viszont már egész kényelmesen bele lehet kalkulálni mondjuk egy rokonlátogatást, az ország másik végében lévő rokonoknál is. Ha nem lennének hosszú hétvégék, akkor bármilyen több napos program miatt szabit kéne kivenned állandóan. Olyan sok szabi meg azért nem jár, hogy ezt sokszor el lehessen játszani, valljuk be! Meg a szabit ki sem adják mindig, sok helyen feltételekhez kötik, mikor mehetsz el.
2016. márc. 7. 16:18
 12/17 anonim ***** válasza:
33%

Hogy boldogabb legyen a szülinapom!^^

Miért kell kötekedni,már az is baj,hogy lesz egy 4 napos hosszú hétvégéd?...

Magyar mentalitás...SOHA SEMMI sem jó

2016. márc. 7. 16:52
 13/17 anonim ***** válasza:
41%
Azokon a helyeken, ahol kötelezően ki kell venni a ledolgozós szombatot, és emiatt kevesebb normál szabadság marad, igenis zavaró. Most pl. én sem örültem volna neki, ha ki kellett volna vennem, mert a hivatalos teendőim, amik miatt szükségem van most a szabadságaimra, nem intézhetők el szombaton (még ledolgozós szombaton sem). A családom meg nem olyan, akikkel jólesik eltölteni egy hétvégét.
2016. márc. 7. 16:59
 14/17 anonim ***** válasza:
65%
Ezért vannak a barátok,nem igaz?
2016. márc. 7. 17:42
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem is ki kellett venni( erős javaslat a főnök rêszêről :)), pedig így csak 8 nap szabim marad, mivel 3 hétre elhúzok nyaralni, 3 hét múlva. De ez nem gond nálunk, mert munkaidő keret van, majd csinálok szabadnapot magamnak :) jó lesz az a 4 nap egyben.
2016. márc. 7. 19:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Azért jó, mert így hosszabb ideig lehet pihenni, pl. akinek van rá ideje és pénze elmehet kirándulni, wellnessezni vagy akár családlátogatóba ha messze lakik.

Bár az kérdéses, hogy mennyivel jobb az, hogy előtte héten csak 1 pihenőnap volt, a vasárnap, és sok helyen a múlt hét szombaton be se kellett menni dolgozni, hanem kiadták kötelező szabadságnak.

2016. márc. 8. 12:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem például munkanap március 14. Bemegyek, lehúzok egy délutános műszakot, másnap itthon vagyok, aztán szerdától folytatódik a délutános mókuskerék.

Sokan elfelejtik, hogy nem csak "nyóctól-négyig" jellegű munkakörök és három műszakos munkák vannak - a folyamatos munkarendre pedig nem érvényesek a munkanap-áthelyezések.

2016. márc. 8. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!