Tényleg ez az ember életének értelme, hogy dolgozik megállás nélkül és másra nincs is ideje?
Nem.
Számomra az az értelme, hogy a munkával megkeresett pénz segítségével azt csináljam, amit szeretek, jól éljek.
#10 és akkor mivel is fizetnél a szolgáltatásért amit a másik embertől kapsz? 1 disznóval? és ah van olyan aki ugyanazt a munkát megcsinálja fél disznóért, akkor ő-t bízod meg.
vagyis a pénz szerepét a disznó fogja betölteni.
Nem a pénzt kellene megszüntetni, hanem az emberiséget arra nevelni, hogy nem attól leszel menő, hogy palotában laksz meg 350e-es telefonnal mászkálsz, miközben a többség éhezik.
# 12
Mondtam hogy ha visszamennék az időbe!
Csak egyszerűen képzelj el egy olyan világot ahol nincsen se pénz se vallás. Nem tudsz mi? jah hát persze mert nem is létezik olyan világ.
Nem.
Élet értelme tapasztalás s személyiségi fejlődés.
Dolgozás csak egy sok eszköz közül mit rendszer használ tudatlanságban tartásra s nem számító dolgokra összpontosításra.
Ha több információ kell és vagy magyarázat, írj rám.
nincs vallás. Vallás hiányában az emberek gyilkolnák egymást, annak tudatában is ezt tették. De szerintem sokaknak számít az a "ne ölj, mert az bűn" felszólítás, még ha nem is gyakorolja a vallását.
nincs pénz. Akkor milyen ellenszolgáltatást adsz egy tál ételért? Vagy egy házért?
A nyugati társadalmat és rendszert nem hasonlítanám a magyarhoz. Egy holland vagy belga átlagember napi 8 óra robotolásért cserében tudja élvezni az életét, el tud menni nyaralni, van pénze legalább 2-3 évente fesztiválozni, félre tud tenni, és van ideje magával foglalkozni. Egyszerűen magasabb az életszínvonal: Ott azért dolgoznak hogy éljenek, mi azért élünk hogy dolgozzunk.
"Kis pénzt visszacsurgatni a társadalomba, hogy épp hogy ne legyenek lázongások (bár tüntetések vannak bőven)
de összességében az átlag embernek csak azt a feltételt teremtik meg, hogy a következő generáció birkáit egy alapos agymosás után igába tudja hajtani. "
Több nyugati, fogyasztói társadalomban a visszacsurgatott pénz nem csak az alap szükségleteket állja a népesség egésze számára, hanem az általános jólétet is.
Ezektől függetlenül egyetértek veled, a magyar társadalmi berendezkedést teljesen jól, egyszerűen leírtad (legalábbis véleményem szerint). Annyit még hozzá tennék, hogy nekünk is érdekünk gyereket vállalni: Az ő adójukból lesz nyugdíjunk, államilag támogatott gyógyszerünk, "ingyenes" orvosi ellátásunk.
"De szerintem sokaknak számít az a "ne ölj, mert az bűn" felszólítás, még ha nem is gyakorolja a vallását."
Persze hogy számít. Ezért jó dolog a vallások létezése.
Amíg nem voltak térfigyelő kamerák, nyomozók, "normális" rendfenntartó erők, addig hatalmas szerepe volt a vallásnak. Ami nekünk most a börtön, az nekik a pokol volt, annyi különbséggel, hogy onnan úgy gondolták nincs kiút.
Ahogy Voltaire mondta: Ha nem lenne Isten, ki kéne találni. Lehet hogy öltek és ölnek vallás miatt, de hányan öltek volna, ha nem hittek volna a pokolban? Hányan cselekedtek volna jól, ha nem hittek volna a mennyországban? Nem vagyok hívő, de a vallás, szinte bármelyikről is legyen szó, szerintem csodálatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!