Hogy van az egy munkahelyen hogy már a sokadik ember mond fel úgy hogy betegállománnyal indít majd jön a levél: felmondott? Majd a felmondási idő alatt is persze beteg.
Már csak idén a negyedik ember tűnik el úgy hogy betelefonál: beteg vagyok. Majd nem jön jó ideig, majd jön egy levél: felmondott.
Bejön egy napra rendezni a papírokat és szembesül azzal hogy a cég ragaszkodik a felmondási időhöz. Majd elmegy betegállományra arra az 1 hónapra is mert az is beleszámít a felm időbe.
És ezt idén 4, tavaly szept óta + 6 ember játszotta el úgy hogy össz 20-an vagyunk.
Vajon a vezetőségnek mikor esik le, hogy ezek nem csak úgy felmondanak hanem felmondásuk oka többek között a dilettáns vezetőség, a rendszeres nemfizetések csúszó fizetések?
És ezzel az utolsó lépésükkel azt jelzik a cégnek: nem csak te tudsz ám rohadtkodni!
hát nem tudom, nekem 0 ledolgozott évvel is több lehetőségem volt, mondjuk nekem jó szakmám van, meg mellette 2 olyan amiből nem raktam OKJ-t...
azért vannak olyan hiányszakmák amiket megéri tanulni, csak úgy éri meg, ha az embert érdekli és szereti csinálni, mert 8-12 óra robotolás után azért nem egyszerű még tanulni is...
Pont most kellett cnc-s persze hogy úgy adtuk fel a hirdetést, hogy min 5 éves gyakorlat...
Hogy ez mit jelent?
annyit, hogy retardáltak kíméljenek :D
ha nem értesz egyáltaláén az adott szakmához, akkor alkalmazni sem fognak.. ha viszont elmész az álláshirdetésre, ahová 5 éves gyakorlatot kérnek, 0 gyakorlattal, de bebizonyítod, hogy értesz hozzá.. akkor a tiéd a meló... olyan srácot vettünk fel, aki frissen végzett gépész szakon egy szakközépben...
Haverom most csinálta meg a kamionos jogsit, van mellé egy alapfokú némete, kb 1 hét alatt helyezkedett el az osztrákoknál.
rohadt egyszerű elhelyezkedni, ha értesz ahhoz amiről papírod van... ha csak papírod van, akkor valóban kitörölheted.
"de bebizonyítod, hogy értesz hozzá"
Sántít a sztori!
Ugyanis.
Hát bizonyítanám én ha hagynák!!!!
De még soha sehol se mondták hogy "ott a gép mutassa mit tud" vagy "felveszem 1 hó próbaidőre ha zéró gyakorlata van akkor is aztán lássuk mit tud".
Minddehol ennyi: releváns szakmai gyak?
Semmi? Akkor szevasz.
Kedves Kérdező!
Remélem, ma már a felmondási idődet töltöd a munkahelyen, ami miatt ide írtál.
A legutóbbi munkahelyemről úgy jöttem el, hogy várost kellett váltanom. De megérte! Amikor visszamegyek meglátogatni a volt kollégákat, az nagyon jólesik. Belegondoltam párszor: "úristen, hogy bírtam ennyire nemtörődöm lenni önmagammal szemben, hogy ott dolgoztam????".
Manapság, amikor Humán Erőforrás Minisztériumunk van, nem csoda, ha az embert csak erőforrásnak tekintik a pénz megszerzéséhez! De még mindig vannak olyanok, akik ezen csodálkoznak.
Te döntöd el, minek tartod magad. Erőforrásnak vagy embernek. Aztán élj annak megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!