Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy van az egy munkahelyen...

Hogy van az egy munkahelyen hogy már a sokadik ember mond fel úgy hogy betegállománnyal indít majd jön a levél: felmondott? Majd a felmondási idő alatt is persze beteg.

Figyelt kérdés

Már csak idén a negyedik ember tűnik el úgy hogy betelefonál: beteg vagyok. Majd nem jön jó ideig, majd jön egy levél: felmondott.

Bejön egy napra rendezni a papírokat és szembesül azzal hogy a cég ragaszkodik a felmondási időhöz. Majd elmegy betegállományra arra az 1 hónapra is mert az is beleszámít a felm időbe.

És ezt idén 4, tavaly szept óta + 6 ember játszotta el úgy hogy össz 20-an vagyunk.

Vajon a vezetőségnek mikor esik le, hogy ezek nem csak úgy felmondanak hanem felmondásuk oka többek között a dilettáns vezetőség, a rendszeres nemfizetések csúszó fizetések?

És ezzel az utolsó lépésükkel azt jelzik a cégnek: nem csak te tudsz ám rohadtkodni!

2016. febr. 16. 10:53
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Mert mindenhol azt kérdezik hogy oké hogy van papírja de mennyit dolgozott adott területen? Ja semmit? Ja most végezte el? Ja akkor köszönjük.
2016. febr. 16. 13:05
 22/27 anonim ***** válasza:

hát nem tudom, nekem 0 ledolgozott évvel is több lehetőségem volt, mondjuk nekem jó szakmám van, meg mellette 2 olyan amiből nem raktam OKJ-t...

azért vannak olyan hiányszakmák amiket megéri tanulni, csak úgy éri meg, ha az embert érdekli és szereti csinálni, mert 8-12 óra robotolás után azért nem egyszerű még tanulni is...

2016. febr. 16. 14:54
 23/27 anonim ***** válasza:

Pont most kellett cnc-s persze hogy úgy adtuk fel a hirdetést, hogy min 5 éves gyakorlat...

Hogy ez mit jelent?

annyit, hogy retardáltak kíméljenek :D

ha nem értesz egyáltaláén az adott szakmához, akkor alkalmazni sem fognak.. ha viszont elmész az álláshirdetésre, ahová 5 éves gyakorlatot kérnek, 0 gyakorlattal, de bebizonyítod, hogy értesz hozzá.. akkor a tiéd a meló... olyan srácot vettünk fel, aki frissen végzett gépész szakon egy szakközépben...

Haverom most csinálta meg a kamionos jogsit, van mellé egy alapfokú némete, kb 1 hét alatt helyezkedett el az osztrákoknál.

rohadt egyszerű elhelyezkedni, ha értesz ahhoz amiről papírod van... ha csak papírod van, akkor valóban kitörölheted.

2016. febr. 16. 15:03
 24/27 A kérdező kommentje:

"de bebizonyítod, hogy értesz hozzá"

Sántít a sztori!

Ugyanis.

Hát bizonyítanám én ha hagynák!!!!

De még soha sehol se mondták hogy "ott a gép mutassa mit tud" vagy "felveszem 1 hó próbaidőre ha zéró gyakorlata van akkor is aztán lássuk mit tud".

Minddehol ennyi: releváns szakmai gyak?

Semmi? Akkor szevasz.

2016. febr. 16. 17:25
 25/27 Kései Sirató ***** válasza:
Ha szemétkednek, munkaügyi bírósághoz fordulhatsz, úgy is , hogy ott dolgozol még. Én a helyedben beszélnék egy ügyvéddel.
2016. márc. 7. 13:18
 26/27 anonim ***** válasza:
A géphez nem engedünk oda egy vadidegent ez tény, de kikérdezzük, lefeleltetjük, egy elbeszélgetés alatt kiderül, hogy ért e valaki adott munkakörhöz, vagy csak tanulta.
2016. márc. 7. 13:29
 27/27 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Remélem, ma már a felmondási idődet töltöd a munkahelyen, ami miatt ide írtál.

A legutóbbi munkahelyemről úgy jöttem el, hogy várost kellett váltanom. De megérte! Amikor visszamegyek meglátogatni a volt kollégákat, az nagyon jólesik. Belegondoltam párszor: "úristen, hogy bírtam ennyire nemtörődöm lenni önmagammal szemben, hogy ott dolgoztam????".

Manapság, amikor Humán Erőforrás Minisztériumunk van, nem csoda, ha az embert csak erőforrásnak tekintik a pénz megszerzéséhez! De még mindig vannak olyanok, akik ezen csodálkoznak.

Te döntöd el, minek tartod magad. Erőforrásnak vagy embernek. Aztán élj annak megfelelően.

2016. márc. 31. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!