Hogy van az egy munkahelyen hogy már a sokadik ember mond fel úgy hogy betegállománnyal indít majd jön a levél: felmondott? Majd a felmondási idő alatt is persze beteg.
Már csak idén a negyedik ember tűnik el úgy hogy betelefonál: beteg vagyok. Majd nem jön jó ideig, majd jön egy levél: felmondott.
Bejön egy napra rendezni a papírokat és szembesül azzal hogy a cég ragaszkodik a felmondási időhöz. Majd elmegy betegállományra arra az 1 hónapra is mert az is beleszámít a felm időbe.
És ezt idén 4, tavaly szept óta + 6 ember játszotta el úgy hogy össz 20-an vagyunk.
Vajon a vezetőségnek mikor esik le, hogy ezek nem csak úgy felmondanak hanem felmondásuk oka többek között a dilettáns vezetőség, a rendszeres nemfizetések csúszó fizetések?
És ezzel az utolsó lépésükkel azt jelzik a cégnek: nem csak te tudsz ám rohadtkodni!
Szerinted csak te vagy olyan okos, hogy ezt észrevetted? :)
Nyilván a vezetőség is látja. Csak nem érdekli őket.
Nem minden pozícióban pótolhatatlan emberek ülnek. Ezek szerint ők sem pótolhatatlanok. Különben jobban foglalkoznának velük.
Ha ilyen rossz hely, akkor te is keress mást, mint a volt munkatársaid.
Ha meg neked jó, akkor ne foglalkozz azzal, hogy x meg y miért ment el.
Már kiírtad ezt a kérdést, csak nem pont így.
Alapítványi iskola?
Kiadsam333
Tényleg le vagy maradva, van 1 műhelyünk és egy raktárunk, a kettő közt egy út ami nem a cégünk területe, tavaly kolléga ment át a műhelyből a raktárba, mikor is megbotlott a cipfűőfűzőjében és olyan szerencsétlenül esett, hogy inszallag szakadása lett. Már ez sem üzemi baleset, hiába munkaidőben hiába gyakorlatilag a munkája közben.. De a fidesznek köszönhetően nem a munkahelyén... 4 hónapot volt táppénzen... Normál táppénzen.. Számomra értékes munkaer
ő, így nem rúgtam ki táppénz után, de ne ringasd magad abba a tudatba, hogy munkából hazafelé balesetben 100%táppénzt kapsz... Ilyen már nincs...
Nálunk az lenne a nagy kicseszés, ha ránk hívnák a munkavédelmiseket... De már 2* sikerült kevésbé rosszul kijönni abból is, néhány százezerrel zsebbe...
lehet csak az én munkahelyeim ennyire nagylelkűek :)
mondjuk más esetekről nem tudok, de mondom az egyik kb 1 évig volt otthon, ha jól emlékszem, még talán kicsit több is volt...
a másik srácot meg a főnök ültette le a seggére, hogy ne akarjon dolgozni ilyen állapotban...
mondjuk mi irodában dolgozunk, nem gyári munka, de mondhatni minket is lehet pótolni, csak egy fokkal nehezebb mint egy szalagmunkást, de nem lehetetlen!
mondjuk mind2 helyen nagyon jó fej volt a vezetőség, szerettük őket, nem ilyen gusztustalan dolgokat műveltek mint a kérdésben...
22F
"mondjuk mind2 helyen nagyon jó fej volt a vezetőség, szerettük őket, nem ilyen gusztustalan dolgokat műveltek mint a kérdésben..."
De akkor minek jössz a maszlag dumával hogy "ők is hibásak " (a melósok) mert miért nem szólnak?
Hiszen látható. Szóljanak? És minek? hogy kirúgassák magukat?
Nyilván a cég is tudja hogy totál szabálytalan és kőbunkó dolog kiiírni vkit szabira és közben szabi alatt dolgoztatni. Tudják azok. Csak leszarják.
Gondolják a szar melós úgyse mer szólni.
Vagy ha szól-hát akkor annyi neki.
"De akkor minek jössz a maszlag dumával hogy "ők is hibásak " (a melósok) mert miért nem szólnak?"
Ember azt nem én írtam :D
ilyen helyzetben sajnos az sem a legjobb megoldás ha beolvasol, mert itt olvastam már olyat, hogy valaki megtette erre nem fizették ki az utolsó hónapját és előtte levő késést is csak nagyon sokára...
én ilyen szar helyre inkább nem mennék dolgozni, mondjuk nekem szerencsére van jobb lehetőségem...csak ha minden kötél szakad, még a B tervem sem válna be, akkor vállalnék max pár hónapra ilyet...de akkor számolnék ezzel...
"én ilyen szar helyre inkább nem mennék dolgozni,"
Gondolod aki itt dolgozik az jókedvében teszi?
Elárulom, hogy aki itt dolgozik annak ez nem B hanem C vagy D terv...
AZ ilyen helyek az utolsó utáni helyek. De ha nincs más.
Az a legnagyobb baj, hogy sokan meg sem próbálnak jobbat keresni, hanem "belenyugszanak a körülményekbe"...
ismerem olyan gyári munkást sajnos aki fiatal kora ellenére (húszas évei elején jár!) már azt mondja, hogy neki "jó" a mostani gyári munka...nem akar másikat, holott teljesen más érdekelte előtte, hobbi szinten űzi is, szakmája is van, de 2-3-5 év tapasztalattal vennék csak fel, mondjuk nem tudom mennyire próbálkozott munka kereséssel olyan téren...
Én biztosan nem nyugodnék ebbe bele...sokan meg feladják mielőtt megpróbálnák...
2 év letenni egy OKJ szakmát, van ami csak 1...
ha valaki elég kitartó akkor max pár évet kell lehúznia ilyen helyen...
"2 év letenni egy OKJ szakmát, van ami csak 1... "
Igen, így van. Soroljam hány szart se érő OKJ papír van a fiókombam? Nem 2-3 hanem több. Van köztük emelt szintű is több is.
Mennyi érnek ezek? Szart se. Semmit.
1-2 éves képzés eleve röhej.
Szinte szégyellem is őket nem vicc.
Szégyellem hogy olyan hülye voltam hogy elhittem hogy bármelyik ér is valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!