Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a helyzet felmondáskor ha...

Mi a helyzet felmondáskor ha a dolgozó leltárfelelősséggel tartozik és távozás előtt teljes leltárátadás kellene de a főnökség nem akarja elkezdeni-addig nincs távozás?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen felmondtam. Felmondási időhöz ragaszkodtak. Leltárfelelősséggel is tartozom és ez úgy nézne ki, hogy távozás előtt teljes tételes leltárellenőrzés van. Amíg ez nem teljesül nem adják oda a kilépőpapírokat ha meg anélkül távoznék és nem számolok el a leltárral, bármit rámverhetnek később.

A leltár úgy nézne ki hogy ott a főnök ott vagyok én és elővesszük a leltárívet és megnézzük. A tétel-megvan. B tétel- megvan….

Na most ez az ellenőrzés jó egy hét. Volt már több ilyen pl nyáron.

Na most felmondtam távoznék felmondási idő jövő hét kedden lejár és a leltárt számtalan kérésem ellenére még el se kezdtük!!!

Ilyenkor mi a helyzet?

Mint írtam én megtehetem ugyan hogy távozok ha volt leltár ha nem, de akkor ha később rámverik a hiányt nem tudok mit mondani. Mert ha kezembe van a kilépő papír hoyg leltár hiánytalanul átvéve onnantól fogva annyi fedezve vagyok. Vagyis ez a papír kell. Saját érdekem.

És a vezetőség ebben akar betartani nekem. Mert az új helyen meg kezdeni kell adott időben, ha nem, elúszik az új hely.

Mit tehetek?

2016. febr. 13. 15:43
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

1./ Nem tudom, hogy minek vártál kilépő papírokra, mikor anélkül is el lehet helyezkedni máshol. Arra a munkahelyre, ahol enélkül nem tudsz, inkább ne is menj, mert ők sem ismerik a jogszabályokat.

2./ Nem feltétlenül az ügyvédnek van igaza... Minden peres eljárás 50-50 %-al indul, aztán a bíróság tesz igazat.

Engem is körberöhögtek, hogy pereskedem a (volt) munkáltatómmal, még a bírósági titkár is csak nézett ki a fejéből, aztán mégis én kacsintottam a legvégén egyet.

2016. febr. 18. 16:28
 32/36 A kérdező kommentje:

"Minden peres eljárás 50-50 %-al indul"

Persze. Meseország 2016.

2016. febr. 18. 18:07
 33/36 anonim ***** válasza:
Aki mer - az nyer.
2016. febr. 18. 18:28
 34/36 anonim ***** válasza:

Nahat, en hatarozottan emlekszem, hogy feltettel itt egy kerdest. Nezd meg is talaltam:

"Na most felmondtam távoznék felmondási idő jövő hét kedden lejár és a leltárt számtalan kérésem ellenére még el se kezdtük!!!

Ilyenkor mi a helyzet?

Mint írtam én megtehetem ugyan hogy távozok ha volt leltár ha nem, de akkor ha később rámverik a hiányt nem tudok mit mondani. Mert ha kezembe van a kilépő papír hoyg leltár hiánytalanul átvéve onnantól fogva annyi fedezve vagyok. Vagyis ez a papír kell. Saját érdekem.

És a vezetőség ebben akar betartani nekem. Mert az új helyen meg kezdeni kell adott időben, ha nem, elúszik az új hely.

Mit tehetek?"

Javits ki, ha tevedek, de ez nem egy jogi kerdesben valo tajekozodas a gyakorikerdesek.hu-n. Mert innen ahol en ülök, pont ugy nez ki.

Legközelebb rögtön az illetekestöl valaszt kerni, nem csak az utolso pillanatban es nem gyk-zni. Meg tudod jegyezni?

Neked amugy miert minden kerdesednek az a vege, hogy mindenki hülye, csak te vagy überintelligens, akit igazsagtalansag ert?

2016. febr. 18. 18:54
 35/36 anonim ***** válasza:
Én már nem követem a kérdést, lefárasztott a kérdező... :)
2016. febr. 20. 06:10
 36/36 anonim ***** válasza:

Tértivevényes, azonnali kézbesítéssel felszólítod, hogy mivel a szóbeli kérésednek nem tett eleget, most írásban kéred, hogy a törvényi kötelezettségének eleget téve a felmondási időn belül kezdje meg a leltározást.

Ellenkező esetben nem vállalsz sem jogi, sem anyagi felelősséget az anyagok meglétéért, mert jogszerű végrehajtást akadályozza.

Ugyanezt elküldöd neki emailben, lefényképezve a bizonylatot, ami igazolja, hogy postán tértivevénnyel feladtad a hivatalos címére, nevére. Írd oda, hogy ha miatta nem tudod elfoglalni a következő munkahelyedet, azzal neked erkölcsi, anyagi kárt okoz és bepereled.

Közben szorgalmasan fotóz le mindent, aminek a leltár szerint meg kell lennie és felelőse vagy.

2022. nov. 23. 03:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!