Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a helyzet felmondáskor ha...

Mi a helyzet felmondáskor ha a dolgozó leltárfelelősséggel tartozik és távozás előtt teljes leltárátadás kellene de a főnökség nem akarja elkezdeni-addig nincs távozás?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen felmondtam. Felmondási időhöz ragaszkodtak. Leltárfelelősséggel is tartozom és ez úgy nézne ki, hogy távozás előtt teljes tételes leltárellenőrzés van. Amíg ez nem teljesül nem adják oda a kilépőpapírokat ha meg anélkül távoznék és nem számolok el a leltárral, bármit rámverhetnek később.

A leltár úgy nézne ki hogy ott a főnök ott vagyok én és elővesszük a leltárívet és megnézzük. A tétel-megvan. B tétel- megvan….

Na most ez az ellenőrzés jó egy hét. Volt már több ilyen pl nyáron.

Na most felmondtam távoznék felmondási idő jövő hét kedden lejár és a leltárt számtalan kérésem ellenére még el se kezdtük!!!

Ilyenkor mi a helyzet?

Mint írtam én megtehetem ugyan hogy távozok ha volt leltár ha nem, de akkor ha később rámverik a hiányt nem tudok mit mondani. Mert ha kezembe van a kilépő papír hoyg leltár hiánytalanul átvéve onnantól fogva annyi fedezve vagyok. Vagyis ez a papír kell. Saját érdekem.

És a vezetőség ebben akar betartani nekem. Mert az új helyen meg kezdeni kell adott időben, ha nem, elúszik az új hely.

Mit tehetek?

2016. febr. 13. 15:43
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Hogy mi történt? Hát kérem szépen senkinek se volt igaza hogy ne parázzak, ill részigazság volt csak benne.

Ugyanis!

Ügyvédi konzultáció után!

Én perelhetem a céget ha nem tudok távozni a fel idő végén és emiatt bukom az új állást.

Perelhetem azért mert nem tette lehetővé egy szerződéses kötelezettségem (leltári adatszolg) teljesítését!

Igaz!!

De!!!!!!

Ő meg sajnos igenis számon kérheti rajtam a leltárhiányt ha nem kerül átadásra a leltár és nem kerül kiállításra a lezárás (minden tétel átvettem hiány nincs).

Hiába járt le a fom idő hiába kérem hiába tudom dokumentálni hogy kértem huiába nem rajtam múlott és nem az én hibám-ő akkor is számon kérheti rajtam!

Bizony ez így van!

Úgyhogy amíg nincs kész a leltár addig távozhatok persze-csak ha másnap előállnak azzal hogy nem találnak egy ötmilliós tételt pedig tegnap még megvolt, akkor perkálnom kell!

Úgyhogy szumma szummarum mindkét fél perelheti a másikat csak én a f****sz rossz végén vagyok az ügyben nem szopatok hanem szopok.

Mert én perelem azért hogy nem engedett el szabályszerűen felm idő végén, ő meg perel 10.000.000 ft-os hiányért akár.

Ki járt rosszabbul?

Szóval....

Ennyi.

2016. febr. 17. 08:49
 22/36 anonim ***** válasza:
És akkor ma már az új munkahelyeden dolgozol és várod, hogy követelnek-e majd rajtad valamit, vagy a régi munkahelyeden ülsz az idők végezetéig, és várod a leltárt, közben meg perelsz amiért nem tudtál elmenni szabályosan? Mi történt?
2016. febr. 17. 16:20
 23/36 A kérdező kommentje:

Nme ülök az új heylen mert kedden kezdenek kellett volna teljes kilépő papírokkal az előző heylről melyek persze nem voltak meg, így nem vettek fel hanem felvették a várólistáról a köv embert. Így az új heyl elúszott, maradt a régi ahol meg felmondtam, és mivel felmomndási időn túl vagyok már fizetést se kapok (igaz nem is dolgozom már) viszont a leltárral se számoltam el így mégis be kell járnom, mert ha nem járok be és valami eltűnik, akkor rámverik.

Na jogtudósok, itt a feladvány.

Merre menjek ha négy fal vezs körül és ajtó nincs?

2016. febr. 17. 16:26
 24/36 anonim ***** válasza:
Gondolom, akkor most indítod a pert a régi munkáltatód ellen, és követeled az új munkahelyen felajánlott, de elmaradt béredet kamataival, járulékaival, stb.-vel együtt az ügyvéded által adott tanács alapján.
2016. febr. 17. 16:51
 25/36 A kérdező kommentje:

Nem, nem teszem mert már a főnök és az ügyvéd is kifejtette hogy ez esetben nagy hirtelen több milliós leltárhiány fog keletkezni...

Jó ébredést!!

2016. febr. 17. 17:01
 26/36 A kérdező kommentje:
Igen, jól olvasod. Ezt az ÉN ügyvédem mondta.
2016. febr. 17. 17:02
 27/36 anonim ***** válasza:
Cool story bro.
2016. febr. 17. 17:09
 28/36 A kérdező kommentje:

"Cool story bro."

Ja ennyi?

Hát ennyit és is tudok mondani.

Azt hittem hallok valami szuperokosat. Mert itt mindenki ért midnenhez főleg más farkával a csalánt veréshez.

2016. febr. 17. 17:23
 29/36 anonim ***** válasza:
Hat ha annyi eszed van, hogy jogi kerdesekben a GYK-n tajekozodj, akkor ne a valaszolokat okold, ha rosszul jarsz.
2016. febr. 18. 10:12
 30/36 A kérdező kommentje:

"hogy jogi kerdesekben a GYK-n tajekozodj"

Mint írtam olvass vissza amit állítok azt ügyvédi konzultáció után állítom.

Mi az hogy itt tájékozódom? Leírom mit mondott az ügyvéd!

2016. febr. 18. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!