Mi a helyzet felmondáskor ha a dolgozó leltárfelelősséggel tartozik és távozás előtt teljes leltárátadás kellene de a főnökség nem akarja elkezdeni-addig nincs távozás?
A munkahelyemen felmondtam. Felmondási időhöz ragaszkodtak. Leltárfelelősséggel is tartozom és ez úgy nézne ki, hogy távozás előtt teljes tételes leltárellenőrzés van. Amíg ez nem teljesül nem adják oda a kilépőpapírokat ha meg anélkül távoznék és nem számolok el a leltárral, bármit rámverhetnek később.
A leltár úgy nézne ki hogy ott a főnök ott vagyok én és elővesszük a leltárívet és megnézzük. A tétel-megvan. B tétel- megvan….
Na most ez az ellenőrzés jó egy hét. Volt már több ilyen pl nyáron.
Na most felmondtam távoznék felmondási idő jövő hét kedden lejár és a leltárt számtalan kérésem ellenére még el se kezdtük!!!
Ilyenkor mi a helyzet?
Mint írtam én megtehetem ugyan hogy távozok ha volt leltár ha nem, de akkor ha később rámverik a hiányt nem tudok mit mondani. Mert ha kezembe van a kilépő papír hoyg leltár hiánytalanul átvéve onnantól fogva annyi fedezve vagyok. Vagyis ez a papír kell. Saját érdekem.
És a vezetőség ebben akar betartani nekem. Mert az új helyen meg kezdeni kell adott időben, ha nem, elúszik az új hely.
Mit tehetek?
Hogy mi történt? Hát kérem szépen senkinek se volt igaza hogy ne parázzak, ill részigazság volt csak benne.
Ugyanis!
Ügyvédi konzultáció után!
Én perelhetem a céget ha nem tudok távozni a fel idő végén és emiatt bukom az új állást.
Perelhetem azért mert nem tette lehetővé egy szerződéses kötelezettségem (leltári adatszolg) teljesítését!
Igaz!!
De!!!!!!
Ő meg sajnos igenis számon kérheti rajtam a leltárhiányt ha nem kerül átadásra a leltár és nem kerül kiállításra a lezárás (minden tétel átvettem hiány nincs).
Hiába járt le a fom idő hiába kérem hiába tudom dokumentálni hogy kértem huiába nem rajtam múlott és nem az én hibám-ő akkor is számon kérheti rajtam!
Bizony ez így van!
Úgyhogy amíg nincs kész a leltár addig távozhatok persze-csak ha másnap előállnak azzal hogy nem találnak egy ötmilliós tételt pedig tegnap még megvolt, akkor perkálnom kell!
Úgyhogy szumma szummarum mindkét fél perelheti a másikat csak én a f****sz rossz végén vagyok az ügyben nem szopatok hanem szopok.
Mert én perelem azért hogy nem engedett el szabályszerűen felm idő végén, ő meg perel 10.000.000 ft-os hiányért akár.
Ki járt rosszabbul?
Szóval....
Ennyi.
Nme ülök az új heylen mert kedden kezdenek kellett volna teljes kilépő papírokkal az előző heylről melyek persze nem voltak meg, így nem vettek fel hanem felvették a várólistáról a köv embert. Így az új heyl elúszott, maradt a régi ahol meg felmondtam, és mivel felmomndási időn túl vagyok már fizetést se kapok (igaz nem is dolgozom már) viszont a leltárral se számoltam el így mégis be kell járnom, mert ha nem járok be és valami eltűnik, akkor rámverik.
Na jogtudósok, itt a feladvány.
Merre menjek ha négy fal vezs körül és ajtó nincs?
Nem, nem teszem mert már a főnök és az ügyvéd is kifejtette hogy ez esetben nagy hirtelen több milliós leltárhiány fog keletkezni...
Jó ébredést!!
"Cool story bro."
Ja ennyi?
Hát ennyit és is tudok mondani.
Azt hittem hallok valami szuperokosat. Mert itt mindenki ért midnenhez főleg más farkával a csalánt veréshez.
"hogy jogi kerdesekben a GYK-n tajekozodj"
Mint írtam olvass vissza amit állítok azt ügyvédi konzultáció után állítom.
Mi az hogy itt tájékozódom? Leírom mit mondott az ügyvéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!