Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen következmény lehet ha...

Milyen következmény lehet ha az összes dolgozó egy napos betegállományba megy azonos napon? Kis figyelmeztetés a vezetőségnek-de mit tehetnek? Az összes dolgozóval egyszerre?

Figyelt kérdés

Mi a dolgozók megelégeltük az állandó fizetési csúszásokat a kifizetetlen túlóra-hegyeket és úgy döntöttünk kicsit beintünk a cégnek. Ettől nekünk pénzünk nem lesz ugyan de legalább jobban érezzük magunkat + a cégnek konkrét anyagi kárt okozunk a kimaradással.

Egy hónapig készült az akció, és ma megtörtént amit magam se hittem: a 20 dolgozó mindenki A-Z-ig beteget jelentett. Senki sincs benn. A főnök az összes dolgozót végigtelefonálta senki se vette fel ez is az akció része volt (elvégre magántelefon miért is kéne felvenni nem vagyok köteles).

Kérdés: mi vár ránk hétfőn? Ugyanis

- betegség jelentve e-mailben ellenőrizhető letagadhatatlan

- orvosi papír mindenkinek lesz

- kirúgni 1-2 embert ki lehet de az összeset nem

És készül a köv akció is: az összes dolgozó aláírta az a dokumentumot amiben egységesen megtagadjuk a túlórát a továbbiakban mindaddig amíg az összes eddig elmaradás (több hónap!!) kifizetésre nem kerül egy összegben. Ez még a hétfői műsor lesz.

2016. febr. 5. 08:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát drukkolok nektek. Az ilyet sztrákjnak hívják. Az orvosok bevonását nem helyeslem. Anélkül is lehetett volna.
2016. febr. 5. 09:11
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
*sztrájk
2016. febr. 5. 09:11
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez már valami, mármint ez az összefogás! Kénytelen lesz kifizetni titeket, simán meg fog hátrálni, mert mindennap sincs ilyen.
2016. febr. 5. 09:18
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Örülök hogy sikerült összefogni. Én eddig csak azzal találkoztam, hogy mindenkinek nagy volt a hangja, de ha oda került a sor, behúzta fülét farkát. Őszintén drukkolok nektek.
2016. febr. 5. 09:25
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Juj, én is drukkolok nektek!!!!! Ez igen, példaértékű!

Kíváncsi leszek, benne lesztek-e a hírekben, mert ez már döfi!

2016. febr. 5. 09:28
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

sajnos ma már minden napos amit leírtál. mármint amit művel veletek a cég.

bár én inkább jelentettem volna a céget névtelenül,hogy el vannak maradva a fizetésekkel, valamint nem szabályosan járnak el a túlórával sem. + az adóhatóságot is kicsődítettem volna a cégre. úgyis van az ilyen helyeken szabálytalánság bőven.

de ez is jó,hogy mindenki összefogott. persze fent áll a veszélye,hogy rövidesen mindenkit elküldenek (valami kamu indokkal, de nyilván a mai nap miatt). nem lehet tudni. de teljesen igazatok van , ez nem állapot,hogy pl hónapokig ki se fizetnek.

2016. febr. 5. 09:32
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem mindennapos, hogy mindenki kivétel nélkül beleegyezik a dologba, példaértékű összefogás, ez igen! :) Ne aggódjatok, ha emiatt kirúg bárkit is (mivel papíron betegek vagytok), a hajat is leperelhetitek a feje tetejéről. Ezt ő is tudja.
2016. febr. 5. 09:34
 8/28 anonim ***** válasza:
Térden-állva fog csúszni mint egy giliszta, hogy kérlek ne menjetek el, megtudjuk beszélni! Most ő van rákényszerítve mindenre, még ha el is küld titeket, vagy fenyegetőzik, a "jóhíre" innentől kezdve már megvan a "cégvezetőnek":D :DD
2016. febr. 5. 09:44
 9/28 anonim ***** válasza:
majd mindenképp számolj be a fejleményekről
2016. febr. 5. 09:53
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
szurkolok nektek! :)
2016. febr. 5. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!