Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a helyzet felmondáskor ha...

Mi a helyzet felmondáskor ha a dolgozó leltárfelelősséggel tartozik és távozás előtt teljes leltárátadás kellene de a főnökség nem akarja elkezdeni-addig nincs távozás?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen felmondtam. Felmondási időhöz ragaszkodtak. Leltárfelelősséggel is tartozom és ez úgy nézne ki, hogy távozás előtt teljes tételes leltárellenőrzés van. Amíg ez nem teljesül nem adják oda a kilépőpapírokat ha meg anélkül távoznék és nem számolok el a leltárral, bármit rámverhetnek később.

A leltár úgy nézne ki hogy ott a főnök ott vagyok én és elővesszük a leltárívet és megnézzük. A tétel-megvan. B tétel- megvan….

Na most ez az ellenőrzés jó egy hét. Volt már több ilyen pl nyáron.

Na most felmondtam távoznék felmondási idő jövő hét kedden lejár és a leltárt számtalan kérésem ellenére még el se kezdtük!!!

Ilyenkor mi a helyzet?

Mint írtam én megtehetem ugyan hogy távozok ha volt leltár ha nem, de akkor ha később rámverik a hiányt nem tudok mit mondani. Mert ha kezembe van a kilépő papír hoyg leltár hiánytalanul átvéve onnantól fogva annyi fedezve vagyok. Vagyis ez a papír kell. Saját érdekem.

És a vezetőség ebben akar betartani nekem. Mert az új helyen meg kezdeni kell adott időben, ha nem, elúszik az új hely.

Mit tehetek?

2016. febr. 13. 15:43
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

"Adott esetben nem lenne rossz, ha tudnád azoknak a dolgozóknak a nevét, és lakcímét, akik előtt mondjuk a többszöri szóbeli kérés elhangzott részedről"

Azt azért tisztázzuk: a motsani dolgozók úgy be vannak szarva, hogy totál elképzelhetetlen hogy adott esetben bármelyik mellém állna tanúskodni. Ők nem láttak és nem hallottak semmit, illetve azt látták és hallották amit a főnök mond hogy lássanak és halljanak.

Szokásos maygar munkahely megfélemlített birka dolgozókkal.

2016. febr. 14. 09:07
 12/36 anonim ***** válasza:
Mivel egyik javaslatot sem tudod elfogadni, nincs megoldas. Örökre itt kell dolgoznod ezután. Sajnálom.
2016. febr. 14. 09:07
 13/36 anonim ***** válasza:
Hát ha ennyire életképtelen vagy, akkor bizony maradsz ezen a munkahelyen életed végéig. :)
2016. febr. 14. 09:13
 14/36 A kérdező kommentje:

???

nem értem!!! Komolyan nem értem!!!

Mi az hogy "nem tudom elfogadni a javaslatot"???

De hisz megírtam hogy nemhogy elfogadtam de már magamtól korábban meg is tettem!

Ld postai levél.

De megkérdem: megírtam, elküldtem, átvették.

És?????

Most akkor mi van? Válasz semmi, leltár semmi.

Igen, tudom bizonyítani hogy igen, és kértem, és igen, rajtam nem múlott.

És??

2016. febr. 14. 09:20
 15/36 A kérdező kommentje:

És ez elég?

Mert ha igen, akkor oké, de ha nem, akkor ott vagyok ahol a part szakad.

2016. febr. 14. 09:21
 16/36 anonim ***** válasza:
Igen, ha utólag a nyakadba akarnak jogtalanul varrni egy leltár hiányt, akkor van mivel védekezned! Bizonyítsák be, hogy valóban volt leltárhiány amikor te kiléptél! Bíróság előtt döntő lehet, hogy Te álltál elébe, sőt felkérted a munkáltatódat a hivatalos átadás-átvételre. Ha ezzel nem éltek, az ő felelősségük. Ne parázz már annyira!!!
2016. febr. 14. 17:37
 17/36 A kérdező kommentje:

Csak úgy jelzem: a teljes leltár jelen értéke 9.400.000 HUF

ha nem számololjuk a két fóliázógépet amely szintén leltári tétel (mondjuk az nem tűnhet el) ha azt is akkor + 2x4M még!

Szóval nem babra megy a játék.

2016. febr. 14. 17:51
 18/36 anonim ***** válasza:
Akkor talán keress már fel egy jogászt/ügyvédet az itteni szerencsétlenkedés helyett...
2016. febr. 14. 22:51
 19/36 anonim ***** válasza:

Én is azt érzem, hogy nagyon be vagy parázva.

Ha tényleg szóban és írásban is megtettél mindent, ami Tőled elvárható, akkor aludj nyugodtan!

A kollégákról pedig annyit, hogy nincsenek döntési helyzetben azzal kapcsolatban, hogy tanúskodnak melletted vagy sem. Egy peres eljárás során a bíróság felhívására kötelesek tanúskodni menni (egyébként büntethetőek), erősen kétlem, hogy egy bíró és az ülnökök előtt valaki büntetőjogi felelőssége tudatában hazudni fog a jelenlegi főnöke kedvéért.

Tehát én ebben a szituban nyugodtan aludnék, nincs az az Isten, aki Rád verhetne egy leltárhiányt. Abba azért a bíróság is keményen beleszól majd!

A munka törvénykönyve leírja, hogy melyik fél mire jogosult, valamint milyen kötelezettségei vannak. Te minden Tőled telhetőt megtettél annak érdekében, hogy minden szabályosan, törvényesen történjen meg. Együttműködtél a munkáltatóval, felhívtad figyelmét bizonyos dolgokra, de ő nagy ívben tett rá. Ezek után merjen szemétkedni Veled... nyugodtan. És Te is légy nyugodt!

2016. febr. 15. 05:06
 20/36 anonim ***** válasza:
No, mi történt kedden?
2016. febr. 17. 07:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!