Hogyan zárjam ki, hogy körülöttem folyton panaszkodnak, elégedetlenkednek a kollégák?
1) reggeli nagy adag leszarom tabletta
2) beszélj velük erről
3) válts munkahelyet, hosszú távon, ha mindenki csak panaszkodik körülötted, az rettentő mérgező
Emiatt semmikepp se valts munkahelyet! Mindenhol vannak ilyen emberek is.
Mi lenne, ha meglatnad benne a jot es a feladatot?
Mivel amugy is pozitiv vagy alapbol (ha jol ertem), nezd az eleted pozitiv oldalat! Milyen jo, h az egesz csaladod, szomszedaid, barataid, alapvetöen pozitivak es nem allandoan panaszkodnak! De tudod, meg abban is van jo, h a munkatarsaid nem - ugyanis van kihez viszonyitani magadat! Ahanyszor panaszkodnak, ühümözes közben a mondandojuk helyett arra iranyitsd a figyelmed, h de jo, h Te pozitiv vagy! Es valljuk be, milyen jo, h veled nem ilyen szörnyüsegek törtennek, mint velük... hanem csupa jo dolgok.
A panaszkodasra csak ühüm, ühümözni lehet (vagy belefolyni a negativkodasba), vagy megfelelöen reagalni - neked ez a feladatod most! Sztem mondhato pl. "erdekes, ez meg esezembe se jutott" (h vmire igy reagaljak). "Es mit gondolsz arrol, h...?", "Mi lenne, ha ezt ugy fognad fel, h...", "Mi a legjobb, amit most tehetsz?" (ezzel megprobalod a megoldas fele terelni öket).
Reggelente pedig megkerdezheted: "na mi jo törtent veled, amiota nem talalkoztunk?"
Es persze szülinapra csak pozitiv szellemü, megoldascentrikus könyveket ajandekoznek meg smile szaggatoval kiszaggatott kekszeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!