Mi a véleményetek az üldögélő közmunkásokról, akik még panaszkodnak is, hogy a fizetésükért hogy meg kell szakadni?
Nem mindegy, hogy nyáron, a 40 fokban, míg más behúzódik, addig ők kint dolgoznak, s ugyanúgy elvégzik azt a munkát.
Gondolj azért bele, igen, sokszor mondjuk, fú, ezek semmit sem csinálnak,csak támaszkodnak.. De azért szerintem nem egész nap üldögélnek.
Valljuk be, az a kis pénz semmire sem elég, megélni nem lehet belőle,már az is szerencse, hogy akinek nincs munkahelye egyáltalán bekerül egy ilyen közmunka programba.
Félre értés ne essék,nem (csak) őket védem, hanem mindenki megérdemelne egy tisztességes munkát aki dolgozni szeretne.
Én 3 szakmával alig bírtam elhelyezkedni, pedig minden követ megmozgatok, hogy legyen végre állásom.Dolgoztam boltban, strandon, gyárban közmunkán fiatal korom ellenére, jelenleg nincs munkám, amit azért szégyenlek is, de nem kell megszólni őket sem.
Akik tényleg egész nap üldögélnek, őket én sem nézem jó szemmel.
De amit az elején írtam az szerintem más dolog.
"Szeretem" az ilyen kérdéseket:
Ugyanezeket szokták odavágni pl.: a vasúti pályák korszerűsítésén dolgozó munkásoknak, mert épp pihennek, amikor a sebesvonat átmegy az állomáson: nem dolgoznak, stb. Akkor hogyan épül fel az az állomás vagy vonalszakasz? Egyszerűen szánalmas ez a fajta hozzáállás!
De ugye azért jobb egy tisztább városban kóvályogni, tisztább padokon, köztereken lenni???????????????
Amúgy ja, igen, lehet van ilyen is aki egész nap üldögél.
Visszatérve a második válaszolónak is írnám.
A barátom vasútnál dolgozik.
Biztosítóberendezési "szerelők. Tehát sorompó szekrényeket szerelnek, meg volt, hogy kimentek a pályásokkal is.Meg hát hogy férjen oda 8 ember a szekrényhez? Olyankor ők is nézik(mondjuk ez nem közmunka hanem rendes munka
Volt részem benne, egy időben tényleg leginkább csak üldögéltem, de nem önszántamból, hanem mert többszöri kérésemre sem tudtak munkát adni, dolgoztam volna szívesen, munkával még az idő is jobban telik, mint unalmasan ücsörögni, semmit nem csinálhatni, mert ha rá mertem pillantani valami másra, akkor egyből megkaptam, nem kell ilyen látványosan unatkozni, ha meg munkát kértem, akkor meg örüljünk, hogy nem kell mindig dolgozni, ördögi kör :(
Tény, nem én választottam a helyet, ezt tudták felajánlani, mint közmunka lehetőséget, ugyanis én kértem, csak több volt a semminél, hiába pályázom normális munkahelyekre, ha a legtöbb helyről vissza se jeleznek, a számlákat meg ki kell fizetni.
A kérdezőnek nem sok fogalma van az egészről,/közmunka/, egyébként én szakmával, sokéves szakmai tapasztalattal, 48évesen újra visszakerülök a közmunka világába.
Mivel 3hónap próbaidő letelte után, szélnek eresztettek egy vasípari cégtől, 5napig mertem táppénzen lenni, és kivettem 4nap szabit is, ami mint kiderült szúrta a fönőkasszony szemét.
kb.8évig dolgoztam közmunkán, vizügynél, ökinél , iskolában stb, jártam sokfelé, városokban, is, de mostanában nem sok üldögélő, ácsorgó közmunkással találkoztam, viszont, Szarvason, Csabán Gye.ön, tiszták rendezettek az utcák, a sok a virágos rész, lakótelepen buszmegállóba, sétálóutcákon, nem úgy mint évekkel ezelőtt.
Ezen a vidéken mindenki dolgozni+élni akar, de sajnos 51700Ft.ból nem lehet, még ha kap 10ez.ft. Adókedv.ményt akkor is csak a napi betevőre futja csak.
Szomorú az hogy közmunkára sem lehet mindig bejutni, és ha mégis, akkor kihasználják az illetőt,pl. Erős fiatal, van mezőgazd.gépkez.i papírja stb. Akkor tuti hogy mehet egész nap a géppel melózni, a 38fok melegben, ha kell ha nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!