Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aki nem nyal, az szopik. Ez a...

Aki nem nyal, az szopik. Ez a két opció van egy munkahelyen? Vannak a nyalógépek akik a főnök hátsója felé közelítenek és kapnak ezt-azt. És vannak a többiek.

Figyelt kérdés

Ugye azt látom hogy a nyalógépeket mindenki utálja sőt lenézi mégis van eredménye a nyalásuknak.

Pl nálunk az ügyeletes nyalógép elérte hogy két ünnep közt nem kell jönnie. Mindenki másnak igen. Az indok átlátszó: annyi szabija van hogy ki kell adni valamikor. Nonszensz: nekem pl több van mégis mennem kell.

Vagy a másik: mindenkitől elvették az utazási támogatást mondván szegény az eklézsia. Kivéve a nyalógéptől. Miért? Mert csak, azért.

Indok papíron: mert vidékről jár (Bp-Érd...) Érdekes másik munkatárs meg Vácról jár, meg van aki Hatvanból, de az nem számít.

Szóval vagy nyalsz vagy szopsz? Ez a két opció van?

2015. dec. 27. 11:16
1 2 3 4
 1/33 Titusztitusz ***** válasza:
97%
Így áll a dolog pontosan, ahogy látod...Dehát nem lehet mit tenni, ILYEN ez a mai világ...(Éshát ezért nemis kell csodálkozni azon, hogy rohad-pusztul összefele...Egy ILYEN szellemiségü rendszer hosszútávon önmagát számolja fel mindig...)
2015. dec. 27. 11:25
 2/33 A kérdező kommentje:

Na nincs igazad ha kinyitsz egy középiskolai szöveggyűjteményt és elolvasol néhány régi szemelvényt ókori görög és római íróktól már akkor is tkp uezt írták le....

De Mikszáth Jókai Móricz (ld Rokonok) is ezt írta le a kor nyelvén.

Szóval rohad rohad lehet de marha lassan ha még az ókori görögök óta ee rohadt szét.

Sztem az emeberi önzésből és ostobaságból épült rendszerek tartósabbak a piramisoknál is.

2015. dec. 27. 11:29
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

En azon gondolkodom, hogy ki mit definal 'nyalasnak'?

Kerdezö, mit tesz nalatok az "ügyeletes nyalogep", hogy azt modjak ra a munkahelyen, hogy nyal?

2015. dec. 27. 11:33
 4/33 anonim ***** válasza:
62%
Majdnem igazad van. Ezert nem megyek soha tobbet magyar kkv-hoz dolgozni. Egy multicegnel nincs ilyen kivetelezgetes, szabalyzat van, amit szepen betartatnak.
2015. dec. 27. 11:33
 5/33 A kérdező kommentje:

Hogy mit tesz? Pl viszamegy munkaidő után és ellenőrzi hogy takarít a takarító (ez nem dolga neki semmi köze hozzá) és telefonál a főnöknek hogy "hát nem akarok beleszólni főnök de még nincs 8 óra és már nincs itt a takarító pedig 8ig van munkaideje ha jól tudom...)

Meg bemegy a főnökhoz és közli hogy "bár nem az én dolgom de a Gizike már 10 perce beszél a mobilján ahelyett hogy dolgozna-csak szólok"

Odaáll más mumkatárs fölé mikor ott a főnök és hümmög, hogy "hm hát ezt te így csinálod. Hm. Én nem így csinálnám, nem időhatékony-de persze nem akarok beleszólni..." Okádék seggnyaló előadás a főnöknek.

Persze csak akkor meri ezt ha ott a főnök egyébkétn nyikkani se mer. Szarrá is verném a fejét ha kettesben lennénk.

Meg hasonló patkányságok...

Kering egy mendemonda hogy előző munkahelyéről el kellett jönnie, mert már veréssel fenyegették a többiek. Igaz is lehet akár.

2015. dec. 27. 11:39
 6/33 anonim ***** válasza:
93%

Van ebben igazság.

Engem valamelyik nyalógép véleménye miatt nem véglegesítettek 4 hónap próbaidő legvégén, amikor már totál biztos voltam benne, hogy maradok azon a helyen. Valaki benyögött egy szót és a főnöknél billent a mérleg. Amúgy jól csináltam a dolgom ,csak sajnos, elég őszinte tipusú ember vagyok ,ami manapság főbenjáró bűn. Ha nem is mondom ki a dolgokat, valószínűleg az arcomon minden ott van.

2015. dec. 27. 12:30
 7/33 anonim ***** válasza:
62%

"Érdekes másik munkatárs meg Vácról jár,

meg van aki Hatvanból, de az nem számít."

De számít. Kötelező fizetniük. Ez nem adható mint a cafeteria hanem kötelező a 86% támogatás. Ahogy az érdinek is.

A fizetést is feketén, zsebbe kapjátok? Mert ahol egy törvénytelen dolog van ott jellemzően több is.

2015. dec. 28. 09:04
 8/33 A kérdező kommentje:

"Kötelező fizetniük"

Na ezt ne firtassuk mert volt már dolgozó aki a főnök orra alá nyomta a jogszabályt mondván kötelező fizetnie. Nem kapott semmit egy fillért se de az állást bukta a köv hónapban.

2015. dec. 28. 09:22
 9/33 A kérdező kommentje:

Az itteni viszonyokról annyit: a szokásos mocsadék okádék szittyakismagyar kkv benne az összes vállalkozói stiklivel és mocsoksággal. Ahogy a munkahelyek 80-90%-ánál már szokásos.

Pl beteg nem lehetsz. Hay elmész betegállományba kimondtad a saját halálos ítéleted. Vissazjössz és egy feygelmi ezért egy fegyelmi azért és már repülsz is.

2015. dec. 28. 09:24
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

"Ahogy a munkahelyek

80-90%-ánál már szokásos.

Pl beteg nem lehetsz. Hay elmész

betegállományba kimondtad a saját halálos

ítéleted. Vissazjössz és egy feygelmi ezért

egy fegyelmi azért és már repülsz is."

Legfeljebb a te munkahelyeid ilyenek, de közel sem ez az általános, szerintem nem törvénytelen a 90%. Én meg senkit se hallottam aki ilyen helyen dolgozik és én se dolgoztam ilyen helyen. Nálunk a hétvégi vidéki haza látogatást is fizetik annak aki munka miatt él itt, és persze aki vidékről jár annak pedig a szokásos 86%.

De miért nem vitte bíróságra? Nem értem egyesek miért ilyen birkák.

2015. dec. 28. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!