Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet más választása egy...

Lehet más választása egy munkahelyen a dolgozónak mint a szervilizmus? Vagy ez vagy röpül?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm azzal jön hogy miért szervilis mindenki egy munkahelyen. Mondom erre te hülye vagy. Miért mi mást lehetne csinálni? Egy munkahely nem egy demokratikus intézmény. A főnök kinyilatkoztat és az alattvalók ugranak. Lábhoz kutya. Ilyen egy munkahely.

Ezt vitatni lehet aztán lehet megtanulni repülni is.

2015. dec. 24. 09:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
soha nem voltam szervilis....
2015. dec. 24. 09:58
 2/19 A kérdező kommentje:

Én meg egy munkahelyen két emberrel találkoztam

1) aki szervilis

2) aki azt hazudja hogy nem szervilis. Te a kettes vagy.

2015. dec. 24. 10:05
 3/19 anonim ***** válasza:
Munkahelytől függ. A mostani melóm ilyen, de nem mindenhol volt ez így.
2015. dec. 24. 10:16
 4/19 anonim ***** válasza:

"Én meg egy munkahelyen két emberrel találkoztam

1) aki szervilis

2) aki azt hazudja hogy nem szervilis. Te a kettes vagy."

Honnan tudod? A kollégád (volt)?

2015. dec. 24. 10:24
 5/19 anonim ***** válasza:
80%

baratom, nalam elvaras is hogy ne legyek szervilis. Azert fizetnek, hogy megmondjam ha a fonoknek nincs igaza. Nyilvan betanitott munkaskent az ember azt csinalja amit mondanak neki, neki nem feladata a gondolkodas. Ez sem szervilizmus, egyszeruen ez a dolga es kesz.

De nem mindenki betanitott munkas.

2015. dec. 24. 11:30
 6/19 anonim ***** válasza:
A főnöktől függ. Sajnos idehaza a munkahelyek igen nagy részében pöffeszkedő inkompetens bunkók a főnökök,főleg a középvezetők ,akik a legnagyobb tulkok és haveri komai és hosszúnyelv csapásaik révén kerültek oda ahol vannak. Ha nekik nem alázkodsz meg ellentmondasz nyíltan akkor lapát van vagy elérik hogy magadtól mondj fel.
2015. dec. 24. 11:42
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem azért fizetnek, hogy rámutassak hibákra és számonkérjem a megoldást, beleértve a főnököm és a gyárigazgatót is. Ez nem nagyon menne, ha befognám apofám és azt csinálnám csak, amit a főnök kér. Nem mellesleg a főnököm ritkán utasít minket beosztottakat bármire, szereti, ha önállóan dolgozunk.
2015. dec. 24. 11:46
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez a főnök vezetési stílusától és a szervezeti kultúrától függ, ami hazánkban igen alacsony színvonalú a munkahelyek többségében.
2015. dec. 24. 13:27
 9/19 anonim ***** válasza:
52%
Fogalomzavarban szenvedsz, kisfiam. Meg az ismerősöd is. Az nem szervilizmus, ha teljesíted azt, amit szerződésben vállaltál.
2015. dec. 25. 10:46
 10/19 A kérdező kommentje:

De az már szervilizmus ha szabim alatt/hétvégén csörög a SAJÁT mobilom a főnök az böfög valamit én meg ugrok és szabi alatt is bemegyek és hétvégén is ugrok és nem mondom (nem merem) azt mondani hogy bocs de hétvége/sazbi van menj az anyádba -nemde?

Már eleve ott kedződik hogy azt se merem megtenni hogy ne veygem fel a saját mobolom hétvégén mert aztán amit hétfőn kapok, akár ki is rúghatnak érte.

Pedig a saját mobilom. És nem fizetnek a hétvégi rendelkezésre állásért. Csak azért mert. Mert miért ne. Nem tetszik el lehet menni.

2015. dec. 25. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!