Egy munkáltatónak joga van elvenni a saját pénzből vett és a munkahelyre bevitt eszközt? Mondván ami a céghez bekerül az a cégé? És majd a főnök eldönti mi kié lesz?
Irodában dolgozom és a cég olyan pitiáner szarrágó hogy százéves szar bútorok székek vannak. Mivel napi 8 órát ülök egy szétesőben levő irodai forgószéken ami úgy néz ki hogy lomtalanításon különbek vannak kitéve és kértem 100x hogy adjanak már új széket (majd…) így elmentem és vettem egyet saját pénzből. Végül is én ülöm rajta 8 órát.
Egy napig volt meg. Megyek be reggel sehol az új szék helyette ott a régi. Kérdezem a többieket-hát ez? Ki volt ez a mocsok? Itt töröm el a kezét helyben.
Hát ki lett volna. A főnök meglátta és vitte is be magához. Na ezt el se hittem mentem a főnökhöz. Ott az irodájában az új székem amit saját pénzből vettem!!!!
Mondom bocs de ez az enyém és toltam volna ki. Azt mondja nem!!!! Majd ő megmondja mi kié! Mondom bocs de saját pénzből vettem úgyhogy nem kérdés kié. Az enyém.
Válasza: nem!!!! Ami a céghez bekerül az már a cégé!!!!!!! És majd ő eldönti hova kerül!!!
Mondom akkor ha felakasztom a kabátom a fogasra az is a cégé???
Válasza: ne pofázzak vissza!!!!!
Olyan ideges lettem hogy futottam ki az irodából na nem a félelem miatt hanem tudtam mert ha egy pillanatot is maradok annak rossz vége lesz. Mert úgy pofán b****szom ezt a barmot hogy kiloccsan a nemlétező agya, és az csak nekem árt. Majd még börtönbe kerülök egy baromállat meg egy szék miatt? De halál komolyan hajszál híja volt hogy szarrá nem vertem. Hajszál híja?
De ilyet lehet? Beviszek egy saját pénzből vett dolgot és einstandolják?
Ne jöjjünk azzal hogy mondjak fel meg bíróság-nem fogok egy állást bukni egy szaros szék miatt.
Csak az agyam megáll.
"Ha tök hülye vagy sorra akkor is felvesznek."
Én hozok neked 300.000 embert legalább akiket noha nem feltétlenül hülyék még a sorra se vettek fel. Vajon miért?
Köztük diplomások is vannak kb 10-15%-ban.
Ők lennének a közmunkások. Ők azok akik azért mentek el közmunkázni mert még egy ilyen helyet SE találtak.
De hadd kérdezzem már meg: ha én elmegyek dolgozni a "sorra" akkor menniyvel leszek előrébb? Az jobb hely tán? Ott nem egy felcserélhető élő robot leszek akivel úgy bánnak majd mint egy kutyával? És mennyit keresek majd? Minimálbért? Most se sokat de ennél többet.
Akkor miért is lesz nekem jobb? Mert otthagytam egy retek helyet és elmentem egy másikra ami legalább annyira ha nem még nagyobb retek? És még a pénzem se annyi?
Szóval nem értem ha kirúgatom magam az nekem voltaképp miért lesz jó. Hogy utána futkoshatok hónapokig míg valami retek helyet tán találok?
Soha nem volt még ilyen sok közmunkás
Másrészt három hónapig adják már csak az álláskereséséi járadékot, viszont átlagosan 5-6 hónap alatt tud Magyarországon munkát találni egy álláskereső, szóval lényegében a képzett és dolgozni akaró embereket is egy-kettőre beszippanthatja a program, amiből alig lehet utána már kitörni.
Vajon ez a laza 300.000 ember miért nem kell a "sorra" se?
Mert ők nem akarnak sorra menni.
De részemről a vita lezárva. Akkor dolgozz tovább a főnöködnek, de egy rohadt szavad nem lehet, mert csak azt kapod tőle, amit a hozzád hasonló birkák megérdemelnek.
Az a 300 ezer ember 80%-ban olyan cigány, aki csak azért van közmunkán, mert kötelező, amúgy oda se menne. Ne legyél balf..sz, ha nem Kazahsztán közepéről írsz, akkor ilyen helyet bármelyik magyar városban találsz mint ahol most vagy.
"Khm. Iroda. Kismillió szék. Ott a számla. Rajta: irodai forgószék. És??
Melyik az a 100ból? "
Gyökér, ott a hangfelvétel.
Menniybe kerül az a szék? 10E alatt.
És mennyit kéne nekem kiperkálnom ha ügyet csinálnék belőle és a főnök személyiségi jogok megsértése címén perre vinné az ügyet? Hang és képfelvétel engedély nélküli készítése? Akár százezreket is ld Juhász Deutsch per.
És még az állásom is buktam.
Szóval összegezzük: egyik oldalon egy szaros szék ami ér párezret. A másik oldalon
-az állásom amiből élek
- és egy lehetséges személyiségi jogi per akár többszázas büntetéssel
-és persze ügyvéd meg bíróságra járkálás
Na most akkor....????
Megmondom mi nem értem. AZt nem értem, hogy egyesek olyan kinyilatkoztatásokat tesznek itt ami bőven kimeríti a "más farkával a csalánt verni" fogalmát.
Mert ugye nagyon egyszerű a dolog egyesek szerint,. Bemegyek a főnökhöz megfogom a székem kiviszem és ha szólni mer elküldöm az anyjába. Mert ugye ki kell állni magunkért stb. Kb ez lenne a tanács?
És ha megkérdem hogy oké rendben-és ha kirúgnak öt perc alatt akkor mi lesz?
Akkor az lesz hogy 1-2 hónap állástalanság után nemhoyg széket de még kenyeret se tudok venni.
Szóval kívülről minden olyan marha egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!