Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mit szólnátok, illetve a...

Ti mit szólnátok, illetve a munkahelyetekre mennyire számíthatnátok, ha mondjuk egy rendkívüli, de tartós helyzet miatt behívnának polgári szolgálatra?

Figyelt kérdés

Tegyük fel pl az országban folyamatos terrorcselekmények történnének.

Aki nem tudná miről beszélek, annak egy kis segítség

[link]

És igen! Ez HATÁLYOS!

2015. dec. 7. 01:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%

Azonnal keresnék egy olyan orvost, aki alkalmatlannak minősít.

(Amúgy ezzel nem lenne gond, mert van elég bajom, de ha nem lenne, akkor is ezt tenném)

Nekem ez az ország semmit nem adott, csakis elvett tőlem! Nem keveset!

A kisujjamat nem mozdítom meg ezért az országért, és semmire nem vagyok hajlandó, amit bármelyik nyomorult agyú bűnöző politikusunk kitalál.

Ha más választás nincs, akkor azonnal disszidálok.

2015. dec. 7. 07:33
 2/12 MrPifta ***** válasza:
én ugyan nem megyek. Valahogy megoldom.
2015. dec. 7. 08:04
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

A munkahelynek ezt tudomásul kell vennie, mivel ez nem a te döntésed, hanem az államé.

Amúgy a terrorveszélynél, háborúnál sokkal reálisabb eshetőség egy katasztrófahelyzet (vagy annak veszélye). Pl. egy árvíz egyre erősebben nyomja a gátat és egyre magasabb a vízszint, és emiatt szükség lenne hirtelen egy csomó emberre, aki homokzsákot hord. Nyilván elsősorban arról a vidékről hívnák be az embereket, akik sok esetben saját házukat is védenék ezzel.

Természetesen lehet kibúvót keresni pl. fal orvosi papírokkal, de azért ha mindenki úgy gondolkodna, mint az előttem szólók, akkor csak ülnének tétlenül és néznék, ahogy átszakad a gát és vinné adott esetben az ő életük munkáját is. Háááát, nekem ez fura hozzáállás...

2015. dec. 7. 08:40
 4/12 A kérdező kommentje:

Erre a homokzsák rakásra már volt is példa, de a dolog sajnos nem csak ennyiből áll, és ahogy nézem az iszlám tevékenységet az utóbbi hetekben, hát úgyfest hogy tényleg bárhol, bármikor bármi megtörténhet. Ezért fizetés, vagy juttatás nem jár, és tegyük fel ott vagy harminc évesen, dolgozol egy maszeknál, de akár multi is lehet, számítanak rád, te meg egyik nap bemész és meglobogtatod a behívót, hogy bocsi főnök, de holnaptól nemtom meddig de nem tudok jönni.

Közbe otthon meg jönnek a számlák, kutyád macskád hazavárna stb.

2015. dec. 7. 08:48
 5/12 A kérdező kommentje:
Tetemes összegeket befizetnek az állampolgárok különféle ADÓ címeken. Elvileg NATO tagok is vagyunk, és akkor ennek ellenére lehetőséget ad egy ilyen törvény arra, hogy akár "csatasorba" is állíthatnak ha úgyhozza a helyzet TÖKINGYEN ezzel egyúttal gyakorlatilag munkanélkülivé téve?
2015. dec. 7. 08:53
 6/12 anonim ***** válasza:
Még volt sorkatonaság (2004-ig) addig elég sokan kibúvóként a polgári szolgálatot választották. Engem amúgy nem érdekelne. Ezért fizetik a rendőröket, katonákat és a többit. Menjenek ők...erre vannak.
2015. dec. 7. 09:16
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

Ha akarod, stresszeld magad nyugodtan azon, amitől nem kell tartanod. :-DDDDDDDDDDD

Először is nem csatasorba kell állni, hiszen POLGÁRI védelemről van szó. Hanem pont olyan segédmunka, szakmunka ellátásáról, amihez van képzettséged, vagy csak két erős kéz kell.

Másrészt mi köze ennek az iszlám terrorveszélyhez? Az Iszlám Állam (ill. bármely iszlám terrorcsoport) eleve nem reguláris hadsereggel harcol, hanem merénylőkkel. Komolyan azt képzeled, hogy szolgálatra behívott laikusok feladata lesz, hogy pl. egy vasútállomáson vagy szupermarketben nézzék a bejövőket és döntsék el, melyik lehet terrorista, melyik nem? És a terroristát tegye ártalmatlanná az, aki addig a Mekiben hamburgert készített?

Egyébként én úgy tudom, hogy a fizetését kapja ilyenkor az ember, csak nem a munkáltató fizeti (hiszen neki nem dolgozik addig), hanem az állam állja ezt.

2015. dec. 7. 09:21
 8/12 A kérdező kommentje:

Hát nem olvastad el a linkben a törvényt.

(2) A polgári védelmi kötelezettség célja fegyveres összeütközés vagy annak veszélye és katasztrófahelyzet

esetén a lakosság életének megóvása, az életben maradás feltételeinek biztosítása, valamint az állampolgárok

felkészítése azok hatásának leküzdésére és a túlélés feltételeinek megteremtésére

d) polgári védelmi ügyekben első fokú hatósági jogkört gyakorol;

(2) A polgármester a polgári védelmi feladatok végrehajtása során

a) szervezi és irányítja a lakosság felkészítését, egyéni és óvóhelyi védelmét, kitelepítését, kimenekítését,

illetőleg befogadását és visszatelepítését;

(3) Az ország területén lakóhellyel rendelkező természetes személy állampolgárságára való tekintet nélkül,

továbbá az ott működő jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet (a továbbiakban együtt:

szolgáltatásra kötelezett) vagyoni szolgáltatásként az e törvényben meghatározott gazdasági és anyagi

szolgáltatásra kötelezhető.

(ANYAGI ÉS TÁRGYI JAVAID BESZOLGÁLTATÁSA )

Szóval sehol nem említik, hogy ezért te kapnál pénzt vagy bármit, ha úgy hozza a helyzet, még neked kell beszolgáltatni. és ott az első oldal első 15 sorában hogy

"- az Alkotmányban és e törvényben meghatározottak szerint - személyes szolgálat

és vagyoni szolgáltatás teljesítésére kötelezhetők"

"Ezen kötelezettségek teljesítését az állampolgár nem tagadhatja meg."

2015. dec. 7. 09:45
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem akarok a Warcrafttal jönni, de ez olyan mint amikor már semmid nincs, és megtámadnak, és az utolsó favágóddal eldobatod a baltát és a templomhoz hívod felvértezve.

Ennek az országnak meg gyakorlatilag nincs hadserege, és az államkassza is folyton üres...

2015. dec. 7. 09:50
 10/12 anonim ***** válasza:
74%

Warcraft példa, hahaha! Mintha az élet egy számítógépes játék lenne (de jó lenne). :D

Visszatérve a kérdésre. Olyantól féltek és olyanon hőbörögtök,ami be sem fog következni (remélhetőleg).

Csak gondoljatok bele az elmúlt években hányszor történt ilyen?

Ahogy előttem írták, az Iszlám Állammal Európában nincs fegyveres konfliktus. Merényletek vannak,azt meg ha akarják úgyis megteszik,amiatt nem fognak behívni polgári szolgálatra. Franciaországban sem hívtak be egy embert sem.

A fegyveres konfliktus itt konkrétan háborút jelent csak azt így nem írhatják bele a szövegbe.

Katasztrófa esetén előbb fogják riadóztatni az önkéntes/tartalékos katonákat (akik kimondottan ezt vállalták, hogy ha baj van akkor mennek), ha ők nem elegek, akkor kivezényelni a börtönlakókat kényszermunkára (mint, ahogy tették azt 2010-2011 körül) ehhez még jön az önkéntes polgári lakosság.

Ahova ennyi ember nem elég, ott meg már baromira nem fog érdekelni senkit, hogy bemész-e dolgozni,mert ott már rohadt nagy a baj. Ismerve a környékbeli vállalkozókat vagy a saját irhájukat és vagyonukat mentik vagy már nem is lesz hely, ahova be menj dolgozni.... vagy olyan ahol Warcraftozzál.

Egyébként baromira nem értem azt a fajta gondolkodás, hogy "én ennek az államnak nem segítek,mert az sem segít nekem". Ha akkora krach üt be, hogy már a polgári lakosságot is berendelik akkor nem érdekel az állam, hanem azért megyek,hogy magamon és az embertársaimon segítsek.

2015. dec. 7. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!