Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen következménye lehet...

Milyen következménye lehet annak ha a kamuzó főnököt már első héten egy csomó dolgozó előtt leégettem (egyébként akaratlanul)?

Figyelt kérdés

Új munkahely, állásinterjún a főnök nem is volt ott. Dolgozni kezdek, nézem a főnöki iroda mellett a faliújságot. Ott lóg a főnök életrajza (mit keres ott? Franc tudja). Benne, iskolák blabla, és nyelvtudás. Fluent english, spanyol felsőfok.

Na megörülök!!! Az angol kutya közönséges, de a spanyol felső! És ilyen kicsi a világ! Noha a cégnél semmihez se kell a nyelv se angol se spanyol, de történetesen és is spanyolos vagyok!

Noha nem felső, csak közép. Hát egy szünetben elkaptam a főnököt és spanyolul kérdeztem tőle. Abban a hitben és szándékkal hogy végre kommunikálhatok spanyolul. Ritka. Hát vörösödött a feje, nyikkanni se tudott. A legelemibb mondatokat se értette, se produkálta. Hát angolra váltottam. Angolul érdeklődtem mi a helyzet a spanyollal. Azon makogott valamit, de nem fluent szinten. Olyan mekegés makogás volt a legdurvább hibákkal (there is-there are se ment!) hogy kiderült-még alapszinten sincs.

Aztán magyarul kimakogta vörös fejjel hogy régen nem használja a spanyolt és elfelejtette. Meg az angolt is? Ezek szerint.

Na most azt ne mondja nekem senki hogy egy felsőfokról úgy lehet felejteni hogy egy szót se tud kinyögni. Anno tanultam oroszt ált isk-ben és még onnan is emlékszem mondatokra ezt azt tudok alap szöveget pedig soha az életben semmire se használtam. Vagy 30 éve volt.

Ez meg fluentről és felsőfokról a nullára esett? Na persze. Úgy kamu az egész ahogy van. Felső a lószart. Kamu.

Szóval lebukott égett is mint a rongy és hallotta az összes dolgozó. Bár utólag az kiderült hogy az angol (nem)tudása nem újdonság senkinek. Mindenki tudja hogy kamu. De a spanyol-hát az nagy égés volt. Be is kotródott az irodába, egész nap elő se jött.

Vajon meddig leszek még a cégnél?

És az egész dolog igazából akaratlan volt.

2015. szept. 24. 20:58
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Igy van de akkor te minek dumalsz spanyolul?

Ember.

Azért mert szeretem a nyelvet marha ritkán van alkalmam élőben használni főleg olyannal aki normálisan beszéli és marhára örülök ha olyanra akadok (ezek szerint most se sikerült) aki tényleg jól beszéli-itthon.

Egyéb kérdés? Ha a főnök nem egy szánalmas kamumadár lenne akkor keblére ölelt volna hogy "de jó házon belül js van ember aki spanyolos! elvégre aki felsőfokon tud egy nyelvet az csak azért juthat el idáig mert SZERETI a nyelvet különben sose jutna el a felsőig. Ha a főnöknek van felsője = szereti = örül ha valaki szintén! Ha és amennyiben nem szar kamnu az egész mint most is.

Egyéb kérdés?

2015. szept. 26. 09:42
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha spanyolul akarsz beszelni miert nem keresel neten?

Ez az egész történet annyira valosagtol tavoli, hogy bejelzett a kamukerdes figyelom. ;)

Pl magyarul meg se kerdezted, hogy van-e kedve a fõninek spanyolul csevegni?!

Raadasul miert van ugyanolyan stilusod, mint annak az idiotanak aki rendszeresen irja ide a kamu kerdeseket? Csak nem te vagy ujra? :)

2015. szept. 26. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!