Szerintetek van-e jogosultsága eldönteni egy munkaügyi központban dolgozó ügyintézőnek, hogy a kiajánlott munkához kell-e szakképzettség? Sajnos volt egy kis balhé az ügyintézésem körül, és én ittam meg a levét.
Van szakképzettséged? Nincs
Hát akkor meg?
Persze, hogy van jogosultsága, ez a feladata.
Nem pofára dönt. Te is leírod, hogy szakképesítéssel jár a magasabb bér. Ami neked nincs. Nyilván aki előtted dolgozott ott, annak volt, azért kapott magasabb bért.
Ha nincs szakképesítésed, nem fogod megkapni a szakképzetteknek járó bért.
Tehát ha a tévedés történt és olyan munkára vettek fel, ami szakképesítést igényel, az nem azt jelenti, hogy jogosult vagy a több fizetésre, hanem hogy elvileg fel sem vehettek volna.
Látom, itt sokan szövegértési gondokkal küzdenek.
Ha a törvény szerint középiskolai végzettség VAGY szakképzettség alapján magasabb bér jár, akkor ha a kettő közül az egyik megvan, akkor nem kaphatsz annyit, mint egy 8 általánost végzett.
Hogy a törvény tényleg így szól-e, azt nem tudom, de gondolom, te utánanéztél. Én a helyedben egy munkaügyekkel foglalkozó jogászt keresnék fel, a munkaügyisek hozzáértése tapasztalatom alapján finoman szólva is hagy kívánni valót maga után.
A törvényben az áll hogy és,tehát elméletileg mindkettő megléte kellhet.De a suli munka ügyise mondta hogy még a takarítónőnek is a magasabb bér járt,ha érettségivel rendelkezett.Nem lehet mérlegelni érettségi és érettségi közt.Mert akkor mi a különbség a 8 általánost végzett és a gimnáziumi érettségit végzett közt?Semmi?
Mindenesetre beíratkoztam egy okj-s tanfolyamra,és 3 hónap múlva oda fogom tolni a munkaügyes arcába.Most már nem pampoghat hogy nincs szakképzettségem,igaz 90.ezrem bánja,de teszek rá.Az előttem lévőnek is sima gimis érettségije volt,onnan tudom hogy a szomszédom.Szóval ez pofára ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!