Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A gyári munkások miért hagyják...

A gyári munkások miért hagyják magukat, kihasználni?

Figyelt kérdés

A fizetésük úgymond semmire nem elég!kifízetik a rezsit és a fele szinte elment..

Valahol még a kaja jegyüket is elveszik.

Túlóráztatják őket elég sokszor,szintén jelentéktelen összegekért.

+ pénzt igérnek,ha nem hiányoznak egy napot sem,ami amugy is járna.

És stb..

Én megértem,hogy dolgozni kell,de nem értem,hogy mi értelme annak,hogy reggeltől estig bent van,úgyan azt a monotom munkát csinálja minden nap és muszály előleget kérnie,mert különben éhen hal.Azon kívűl,hogy eszik nem tud semmit csinálni a fizetéséből..( ha egyáltalán arra elég) Én dolgoztam már gyárba,de a pénzem semmire nem volt elég,pedig a rezsim se olyan sok.Semmire sem volt pénzem..miért nem tesznek ez ellen valamit?

2015. szept. 17. 10:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%
Ha nem hagyja magát, kib..sszák a fenébe, mert millióan állnak sorban, akik szinte bármit elviselnek, hogy akár a minimális szinten meg tudjanak élni, ne kerüljenek az utcára. Aztán hiába megy máshova, a következő munkahely sem lesz jobb.
2015. szept. 17. 12:34
 12/18 anonim ***** válasza:
48%

Igen 10-es el is költözhet az országból, kérdés hogy kár e az ilyen rabszolgatartó cégért? Szerintem nem. Soha a büdös életbe nem fogjuk megközelíteni a nyugati bérszintet ha beletörödünk ebbe.Addig maradunk ócsó gyarmat eu-s szinekben..

Amúgy legtöbb helyen a termék árában kb 10% a dolgozó bére. Szóval egyáltalán nem rokkanna bele egy cég se ha többet adna ,és mese habbal hogy pl 20%-os béremelés 20%-al emelné a termék árát. Mert ilyen kamu szövegekkel szoktak jönni a tisztelt cégek,vagyis a vezetőik. Akik mellesleg maguknak megszavazzák a nyugati bért...

2015. szept. 17. 13:19
 13/18 A kérdező kommentje:

Utolsónak nagyon igaza van!

Szerintem,nem költöznének ki. :)

Hanem rájönnének,hogy végre el kezdtünk gondolkodni.

2015. szept. 17. 15:27
 14/18 anonim ***** válasza:
11%
Amíg azon a szinten vagy, hogy nem tudsz helyesen leírni alap szavakat, addig ne akard osztani az észt.
2015. szept. 18. 03:06
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
9-es, mi a bajod a magyarokal, hogy beléjük rúgsz? Fasiszta vagy?
2015. szept. 18. 03:08
 16/18 A kérdező kommentje:

14-es !

Köszi a hozzászólást! :D

2015. szept. 18. 14:40
 17/18 A kérdező kommentje:

Ja és még annyit,hogy mielőtt beszólsz,hogy én nem írok helyesen,elmondanám,hogy te sem...(MAGYAROKKAL) ;)

9- es nek meg igaza van!

2015. szept. 18. 14:54
 18/18 anonim ***** válasza:

Mert nincs más lehetőségük. Máshova nem kellenek csak a gyárba. Én pl mérnök vagyok, de az építkezéseken megfordul mindenféle ember. Szerinted ki más venne fel olyan embereket akik az anyanyelvüket is épphogy beszélik és alap logikai készségeik hiányoznak? Pl nem fogja fel, hogy a vízmértékben a buborék nem mindig pont középen van, de ha megfordítaná, akkor látszana, hogy mennyi a hiba. Aztán ugye lehet visszabontani... Rengeteget tudnék mesélni, de a társaság egy része majdnem, hogy az önálló gödörásásra is alkalmatlan. Ilyenkor mire fizessen egy cég nekik?

Itt most nem azzal értek, hogy elfogadható egy olyan szintű fizetés, amiből nem lehet megélni, de ennek néha két oldala van.

Hidd el, a jobbak/képzettebbek, vagy azok akiket érdekel hogy mit adnak ki a kezükből általában kiemelik tömegből. Pl a munkagépesek között van olyan aki elsőre pár cm pontosan elsimítja a földmunkát, ők általában többet kapnak és vasútépítésen dolgoznak, mert oda kell ilyen pontosság. Aki ezt nem képes megtanulni, az szeméttelepeken tologatja a földet, mert ott senkit sem érdekel ha van benne 10 cm, csak legyen meg olcsón.

Te azért tudtál tenni a helyzeted ellen, mert képzett vagy, esetleg elég okos, hogy egy új helyen hamar megtanulj valamit. Én nem tudom, hogy mi lenne a megoldás, de amíg olyan statisztikák jönnek ki, hogy a népesség 20%-a funkcionális analfabéta, addig ez nem fog változni.

2015. okt. 10. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!