Komolyan gyári munkában csak akkor van szünet, ha valaki beáll helyetted?
Elméletileg azért vannak sorvezetők, csopvezetők, hogy ők álljanak be helyetted.
Elvileg, értelmes emberek esetén működik is :)
Ha meg önállósulsz és elkóborolsz, akkor fegyelmi és esetleg kirúgás is.
Ilyenkor kell felállni és kimenni wc-re, majd beugrik helyetted valaki, ha nem akarja,hogy feltorlódjon a sor.
Amikor az ember 5x szól, hogy majd be pisál és le se sz@rják, akkor engem se érdekel, hogy mi lesz míg kimegyek.
Sajnos nem mondják, azt, hogy holnaptól nem kell bemennem :( Pedig örömmel és vigyorogva írnám alá a felmondásomat!
Diákmunkáztam már pár gyárban és a tapasztalataim szerint gyárfüggő.
- Volt egy műanyaggyár, ahol 12 órás a műszak és csak úgy mehetsz ki, ha beállnak helyetted. Volt olyan nap, amikor a 8. órában mehettem ki egyszer pisilni mert csak akkor álltak be helyettem, akkor is szájhúzogatva. Egy alkalommal megjött és ki kellett mennem de nem volt sehol senki (3-an kellett volna a gépnél lenni de egyedül hagytak) a gép viszont leállt, ezért gyorsan kiszaladtam a wc-re. Amikor visszaértem (kb. 3 perc) már ott állt a művezető és ordított, hogy mit képzelek magamról. Egyébként aznap még nem voltam kint, pedig már majd nem lejárt a munkaidő. De azért kirúgtak.
- Mosoda: 8 órás műszak, középen 15 perc kajaszünet, ami mindenkinek járt, 2. és 6. órában 5 perc cigiszünet (amiből csináltak 10 percet) ami csak azoknak járt, akik cigiztek. Amikor látták, hogy nem cigizek, vissza kellett mennem dolgozni. A következő napon vittem magamnak cigit és úgy tettem, mintha cigiznék, így kimehettem.
- Hűtőház: 3 szünet, 10, 20, 10 perc, egy gépen sokan álltunk és mindig 2 ember ment ki egyszerre. Pontosan betartották.
- Nyomda: 3 szünet, 10,20,10 perc, pontosan tartják, minden leáll, mindenki egyszerre megy ki és jön vissza.
- Gyógyszergyár: ugyanez.
Szerintem is gyárfüggő.
Pl a városban van két gyár, az egyiknél egyszer van fél órás szünet, plusz egyszer egy tíz perces. Nagy ritkán kétszer van tíz perc szünet, de nem mindig "csak" 8 óra a munka.
Egy másik gyárban kétóránként van 10perc szünet, de ott meg 10+ az órák száma.
Itt mindenkinél ilyen kevés szünet van meg szigor?
Nálunk 3x10 perc szünet van meg egy 20 perces és néha még a vége előtt egy 5 perces szünet is van, de voltam már olyan részlegen ahol óránként volt 10 perc szünet. WC-re meg akkor megyek ki amikor akarok, de általában délelőtt nem nagyon, mert akkor bent van a vezetőség felsőbb rétege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!