Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Főnök közölte, hogy legyek...

OlivO kérdése:

Főnök közölte, hogy legyek mindig elérhető, hogy gondolja ezt? Nem kapcsolhatom ki a saját mobilomat?

Figyelt kérdés
Nyaraláskor kikapcsoltam, mert állandóan hívogatott korábban, mire hazajöttem, közölte, hogy szüksége van rá, hogy mindig elérjen. Nincs céges mobilom, se készenléti díj vagy ilyesmi, minimálbért keresek egy irodában. Ő persze nem teszi le a lantot 4-kor, estig dolgozik, vasárnap is volt, hogy felhívott. Van, hogy reggel telefonál és már fél órával korábban benn kell lennem, bevisz autóval, mert neki szüksége van rám. Ebédszünet egy óra, de még akkor is felhív, nem tartja be.

2015. aug. 5. 08:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Megyek, mert ma nem dolgozom :) Később visszanézek. Igen, felháborító, hogy azért teheti meg, mert kevés az esélyem másik munkára, vagy csak sokára lenne másik, közmunka még kevesebbet fizetne, ha lenne, de itt még utcai munkásból is annyi van, hogy még olyan munka sem lenne. nemrég olvastam, hogy a közmunkásokat is hogy alázzák, beteg sem lehet. Ez van, ezért kell lenyelni mindent. Ha nem veszem fel a telefont, idejön lakásra, volt, hogy felhívott, hol vagyok, mondom, megyek a gyerekért oviba, hát nem odajött, hogy akkor bevisz, mert valamit meg kell csinálni?? A gyerek addig ott ült egy széken.
2015. aug. 5. 09:00
 12/20 E1D1E ***** válasza:

Ezt találtam!

Magyarország Alaptörvénye

(2011. április 25.)

XVII. cikk

(3) Minden munkavállalónak joga van az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez.

(4) Minden munkavállalónak joga van a napi és heti pihenőidőhöz, valamint az éves fizetett szabadsághoz.

[link]

2015. aug. 5. 09:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem veszem fel a telefont, idejön lakásra, volt, hogy felhívott, hol vagyok, mondom, megyek a gyerekért oviba, hát nem odajött, hogy akkor bevisz, mert valamit meg kell csinálni?? A gyerek addig ott ült egy széken."

Ez az ember beteg. A hitvesi ágyba még nem akart bebújni és onnan is rád telefonálgatni? o.O Szerencsétlen gyereked, már nemcsak téged aláz, de őt is. Sürgősen keress másik munkát!

2015. aug. 5. 09:38
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez az ember beteg. Függőségét munkamániának hívják, és mivel az produktív, a mai világban hajlamosak úgy tenni, mintha pozitív dolog volna. Csakhogy kikészíti saját magát, és agyonnyúzza a környezetét is.

Az én főnököm is vasárnap délben még éjfélkor írogat emaileket, este 8-kor hívogatja telefonon a helyettesét. Nagyon hamar le kell építeni, megmondani neki, hogy munkaidőben szívesen rendelkezésére állsz, de azon kívül neked privát életed van, azt az időt te tervezed, a nyaralásnak pedig éppen az a lényege, hogy kikapcsolj, feltöltődj. Ha egyszer-egyszer felhív azzal, mert valami kérdést csak te tudsz megválaszolni, még belefér, de az, hogy elvárja, hogy minden füttyentésére ugorj, az nem.

Próbáld finoman, de határozottan ebbe az irányba terelni. Ha nem megy, akkor én a helyedben nézelődnék más állás után, minimálbéres szintűt azért nem lesz talán olyan nehéz találni.

2015. aug. 5. 10:03
 15/20 anonim ***** válasza:

+

Ez nagyon tetszik, ugyanazt írtuk a 13-assal, pedig meg sem néztem a válaszokat. :)

2015. aug. 5. 10:04
 16/20 anonim ***** válasza:
Mert tényleg beteg ez az ember...látod, kérdező, már ketten mondjuk kapásból, hogy beteg.
2015. aug. 5. 10:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Haverom mesélte, hogy egy ismerőse szabadnapot vett ki, hogy megműtsék valamijét (altatásban). A műtét maga húsz perc. A főnöke viccen kívül megkérdezte, hogyan lesz elérhető a műtét alatt.
2015. aug. 5. 11:54
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
A '80-as évek elején még nem volt mobiltelefon, de a főnököm így is megtalált vonalas telefonon. A nyaraló étkezőjében hívtak el az asztaltól. Valami sohasem létező közműtérképet követelt rajtam az üzem területéről. Én meg közöltem vele, hogy szerintem mi rokonok vagyunk, mert nagyon hasonlít az apám fszára. Azt gondoltam, ez egyenlő volt a kirúgásommal, de kiderült, hogy annyira nem vette a szívére a dolgot. Mindenesetre onnantól nem hívott, ha szabin voltam.
2015. aug. 6. 17:46
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, ő dolgozna 0-24-ben, vasárnap is.
2015. aug. 12. 12:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha o nem kepes megszervezni hogy a normalis munkaidon belul tortenjen a munkavegzes, akkor o vegzi szarul a munkajat.
2015. okt. 19. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!