Főnök közölte, hogy legyek mindig elérhető, hogy gondolja ezt? Nem kapcsolhatom ki a saját mobilomat?
Ajjaj, ez rossz jel...munkaidőn KÍVÜL nem szükséges, hogy elérhető légy a számára. Minimálbérért meg pláne nem kellene pattogtatnia, pláne nem a jogosan kiérdemelt szabadságod alatt, ami elvileg pont arra szolgálna, hogy kipihend a céges dolgokat, hogy eszedbe se jusson a munka...
Szereted amúgy a munkádat? Nem ártana, ha lenne talonban egy másik munkahely, ha menni akarnál / szükséged lenne rá.
Az, hogy ő nem teszi le a lantot 4-kor, az nem azt jelenti, hogy neked sem kell. Mi lenne, ha családod lenne, akkor is állandóan zaklatna?
Volt nekem is olyan munkám, mikor hétvégén sem hagytak békén, szépen megmondtam a főnöknek, hogy hétvége nekem is pihenő, ha dolgoztatni akar olyankor, akkor fizessen dupla bért hétvégére.
Egyszerűen nem rendelkezhet az ebédidőddel, szabadságoddal, hétvégéiddel.
Mindenesetre ne hagyd, hogy a fejedre nőjön, semmiképp, mert akkor fizetésemelés, tiszteletadás nélkül fogja elvárni, hogy állandóan a rendelkezésére állj. Igenis nyilvánítsd ki a nemtetszésedet, jogod van hozzá!!! Ha pedig nem tetszik neki, helyezd kilátásba, keress másik állást, és ha már van helyette másik, add a tudtára, mikor újra szívatni próbál.
A főnökök nagyon undorítóak tudnak lenni, de attól, hogy munkában a felettesed, emberként ugyanazon a szinten álltok, ezt ne feledd!
Ha jól tudom ezért megbüntethetik a munkavállalót ha a munkaszerződésben ezek nincsenek benne.
Muszály adnia egy céges telefont, vagy fizetnie kell a telefonod költségeit ahhoz, hogy elérhessen, különben nyaralhatsz olyan helyen is ahol nincs térerő. Nálunk baranyában, amikor kimegyek Nagymamámékhoz Hásságyra, ott találkozom ezzel a kivételes dologgal, hogy fel kell menni a padlásra ha az ember telefonálni akar.
Szerintem ilyen érvekkel, simán befizet a főnököd egy céges telefonra, esetleg több fizrtésre és egy szerződés módosításra. különben elvehetik még a gatyáját is!
Pont ezeket mondtam, hogy nyaraltunk, a barlangban, erdőben nem mindig van térerő, anyósomnál sem, meg a kertbe sem fogom kivinni a telefont. Akkor elhallgatott, de attól még hívogat.
A hét vicce, hogy VAN céges telefon, persze nem vihetem ki a melóhelyről és le van tiltva róla minden szám, sms-t sem lehet róla írni, csak őt hívni, még a partnereket sem tudom felhívni, jó, mi?? És még utána megkérdezi, hogy miért nem tudom, mi a céges telefonszámom, hát talán mert megcsörgetni sem tudok vele senkit, hogy kijelezze a számot.
Az a szörnyű, hogy Magyarországon rengeteg helyen ez folyik... és nem csak az irodákban. Az emberből kihajtják még azt is. Mikor fog már végre fellázadni a nép?
Minimálbérért rabszolgákat tartanak... de legalább a szabadsághoz, pihenéshez legyen már jogunk, ha pénzünk nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!