Joga van-e egy dolgozónak a munkahelyén festékbombát tenni a saját táskájába a tolvaj leleplezése végett?
Áll a bál a munkahelyen, lehet kirúgnak!
Az van, hogy egy alapvetően irodai munkát végző cég, ahol gyakran van értekezlet, meeting. Ilyenkor a táskát nem visszük, hanem ki ki az asztalánál hagyja. Már X alkalommal megtörtént, hogy ez az eltűnt a táskákból. Mobil pénztárca stb.
Nem mindenki megy értekezletre mindig van bőven lehetséges tolvaj jelölt. Persze soha senki semmit se lát.
Soha senki se vállalta (milyen meglepő), a vezetőség elzárkózik tőle hogy ilyenkor rendőrt hívjunk.
Na én rendeltem a netről egy kék festékbombát mint a pénzszállítóknál van. Jó drága volt egyébként. Betettem a táskába jól lezártam a táskát és direkt ott hagytam kinn fizu után napon.
Na értekezlet, egyszer csak egy csattanás. Kinézünk, az egyik munkatárs rohan a folyosón, a pofája a feje csupa festék, a táskám csupa festék.
Ennél nyilvánvalóbb lebukás nem létezik, erre nincs mit mondani.
A munkatárs ahogy volt csöpögő festékes pofával kirohant az épületből és elment.
Hatalmas balhé hazaküldtek, mondván önbíráskodtam, megaláztam a munkatársat, ha lopás van rendőrt kell hívni. Ez utóbbit aztán visszaszívták, rájöttek oltári nagy baromságot mondtak mert ezerszer akartunk rendőrt hívni és nem engedték.
Most itthon ülök és várom az „ítéletet”.
A tettes egyébként egy takarító volt. Nem mintha számítana, oltári mocsokság a kollegáit (vagy akárkit) meglopni. Ha tetten érem más körülmények között, nem festékes lett volna a pofája hanem véres,mert szarrá pofoztam volna.
Na hozzászólások?
Szerintem jól tetted.
Egyébként ha kirúgnának -bár amúgy is- lehet szólni az illetékesnek, hogy a munkahelyeden nagy gubanc van.
Az kicsoda lenne?
A főnöknek kéne szólni de a főnök fog kirúgni és ő az aki nem engedett rendőrt hívni.
És is hülye voltam hogy nem hívtam rendőrt (meg az összes birka itt akit megloptak és csak kérődzik rajta).
HIszen a rendőr kihívása nem függhet a vezető engedélyétől.
lehet szólni az illetékesnek
Szerintem ha kirúgnának utána a munkajogi pert megnyernéd.
Esetleg megkeresheted őket: [link]
Gondolom nem rakhattál volna a táskába sérülést okozó dolgot de festékből nem hiszem, hogy gond lenne.
Gondolkoztam én is ehhez hasonló dolgon amikor szekrényfeltörések voltak nálunk. Akkor volt aki olyan vegyi anyagot javasolt amivel bekenheted a dolgokat és azután ha valaki hozzáér nyomot hagy a kézen.
Jól tetted.
Fura főnök lehet, hogy nem enged rendőrt hívatni. Aztán meg amikor kideríted, hogy ki lop, akkor még rád haragszik.
Nem lehet bajod, mármint a rendőrségen. Csak a tolvajnak van félnivalója.
Ha ezért kirúgnak, akkor meg mehetsz a munkaügyi bíróságra.
És ha azt tettem volna? A saját lezárt táskám belsejébe? Mit kotorászik ott egy idegen engedély nélkül?
Gondolom nem rakhattál volna a táskába sérülést okozó dolgot
Vélemyényem szerint jogod van a saját táskádba festékbombát tenni, ugyanis a saját táskádba azt teszel amit akarsz (persze ha nem számít fegyvernek).
Az, hogy az illetőnek megalázó volt, hogy összefestékezte magát az meg legyen az ő baja mert ha nem kutakodott volna a táskádban akkor ez nem fordult volna elő.
Tehát nem került volna megalázó helyzetbe ha nem kutakodott volna a táskádban amihez neki semmi joga, így magára vessen.
Nehogy már még emiatt téged rúgjanak ki.
Pedig ez lesz, és utána még én mehetek esetleg bíróságra ha az igazamat akarom.
Kérdés van-e értelme? UIs jogtalan kirúgásnál nem kártéírtést szoktak megítélni hanem a jogsértő állapot megszűntetését és az eredeti viszony helyreállítását.
vagyis: bíróság kötelezi a céget a visszavételemre.
De hát ilyne után ki akar ott dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!