Joga van-e egy dolgozónak a munkahelyén festékbombát tenni a saját táskájába a tolvaj leleplezése végett?
Áll a bál a munkahelyen, lehet kirúgnak!
Az van, hogy egy alapvetően irodai munkát végző cég, ahol gyakran van értekezlet, meeting. Ilyenkor a táskát nem visszük, hanem ki ki az asztalánál hagyja. Már X alkalommal megtörtént, hogy ez az eltűnt a táskákból. Mobil pénztárca stb.
Nem mindenki megy értekezletre mindig van bőven lehetséges tolvaj jelölt. Persze soha senki semmit se lát.
Soha senki se vállalta (milyen meglepő), a vezetőség elzárkózik tőle hogy ilyenkor rendőrt hívjunk.
Na én rendeltem a netről egy kék festékbombát mint a pénzszállítóknál van. Jó drága volt egyébként. Betettem a táskába jól lezártam a táskát és direkt ott hagytam kinn fizu után napon.
Na értekezlet, egyszer csak egy csattanás. Kinézünk, az egyik munkatárs rohan a folyosón, a pofája a feje csupa festék, a táskám csupa festék.
Ennél nyilvánvalóbb lebukás nem létezik, erre nincs mit mondani.
A munkatárs ahogy volt csöpögő festékes pofával kirohant az épületből és elment.
Hatalmas balhé hazaküldtek, mondván önbíráskodtam, megaláztam a munkatársat, ha lopás van rendőrt kell hívni. Ez utóbbit aztán visszaszívták, rájöttek oltári nagy baromságot mondtak mert ezerszer akartunk rendőrt hívni és nem engedték.
Most itthon ülök és várom az „ítéletet”.
A tettes egyébként egy takarító volt. Nem mintha számítana, oltári mocsokság a kollegáit (vagy akárkit) meglopni. Ha tetten érem más körülmények között, nem festékes lett volna a pofája hanem véres,mert szarrá pofoztam volna.
Na hozzászólások?
"És ha azt tettem volna? A saját lezárt táskám belsejébe? Mit kotorászik ott egy idegen engedély nélkül? "
Persze igazad van. Csak a jog szempontjából néztem. Persze nem vagyok jogász.
Lehet azt ahhoz hasonlították volna az mint amikor valaki árammal védte a kertjét. De mindegy is hiszen nem ez történt.
Update!
Most néztem utána! A festéknek közönséges oldószere nincs!
Van oldószere de nehéz beszerezni és drága! Spéci festék.
Vagyis a tolvaj addig kék pofával és hajjal jár majd amíg le nem kopik a festék!
Akár hetekig is!
Vagy megveszi az oldószert méregdrágán.
nem rossz megoldás, csak sajnos mocskos...a táskában gondolom nem volt semmi olyan amiben a festék kárt tehetett volna...a takarítónő meg jól megszívta...az irodában valami festékes lett?
máskor inkább rejtett kamerát ajánlok...nem tudom mennyibe került a festék, de pár ezerért tudsz olyan kamerát venni aminek a felvételéről azonosítható az illető és humánusabb ha úgy nézzük :D de ez így is sokkal megalázóbb a takarítónak, szóval ha ki is rúgnak hidd el neki sokkal több kellemetlen perce lesz...nem csak a fegyelmi/kirúgás/lopás miatt hanem a festék okozta nyom miatt is...
Jól tetted! :)
Ha kirúgnak, egész nyugodtan jelentsd fel őket a munkaügyi bíróságon.
Mi az, hogy a főnök nem akar sorozatos lopás esetén rendőrt hívni?! Nonszensz...
Kamerát nem javaslok, mert ott vannak a személyiségi jogok stb.
Viszont így védve vagy. Kinek mi köze a táskádhoz? Mondhatod azt is, hogy másvalakinek vetted, a tolvaj pedig így járt...
Ja a takarító esetében semmi ilyesmi nem merül fel érdekes módon.
Ő a szegény áldozat, fel se merül hogy esetleg mehet isten hírével.
Hallottam már a pletykát hogy ő a főnöknek valami rokona. Nem hittem el, mert nem reális hogy a főnök a saját rokonát dolgoztatja épp takaírtóként. Ha milliós fizetéssel managerkétn dolgozna (nyolc elemivel) na az reális lenne (hello Magyarország, sógok koma haver mutyiország).
De most már kezdem elhinni.
Megvan a magyarázat miért nem volt szabad rendőrt hívni!
nem csak a fegyelmi/kirúgás/lopás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!