Hogyan mondjak fel?
A munkahelyemen utálnak a kollégáim, nem tudok velük együtt dolgozni, ők sem akarnak velem, megmondták, hogy ha én nem mondok fel, akkor felmond mindenki. A főnököm is azt mondta, hogy keressek új munkát. A felmondási időt viszont nem akarom letölteni.
Ilyenkor mit tudok tenni? A szerződésem határozatlan, és van még 20 nap szabadságom. Vagy mondjam azt, hogy már van új munkám ahol kezdenék és akkor elengednek? Csak azért gázos mert így is kevesen vagyunk, ha meg én elmegyek akkor sok embernek ugrani fog a nyaralása meg ilyenek, csomó munka a nyakukba szakad, így nem biztos, hogy elengednének, ezt nem tudom.
Illetve ismerőstől hallottam, hogy a törvény szerint ha elmegyek táppénzre vagy szabira, akkor kitolódik a felmondási idő, tehát mindenképp le kell tölteni. Ez igaz?
1. ha ennyire akarja mindenki, hogy elmenj, akkor nem értem, mit aggodalmaskodsz azon, hogy akkor nekik mennyi munkájuk lesz nélküled.
2. felmondani bármikor felmondhatsz, indoklás nélkül. Nincs szükség hazudozásokra. A felmondási időt ki kell töltened, de szerintem a fenn vázolt helyzetben lehet, a főnököd nem ragaszkodna hozzá.
3 azért, mert nem bírnak, nem biztos, hogy érdemes felmondani, amíg valóban nincs hová menned.
4. miért nem várod meg, hogy mindenki felmondjon, ahogy ígérik? vagy vársz és kirúgnak, ha annyira nem bírják, akkor végkielégítés is jár.
5. mi az Istent műveltél, hogy ennyire nem bírnak? büdös vagy?
beadod a felmondást és kész (több példányban 1-et tarts meg!!!)
ha próbaidős vagy akkor már másnap sem kell bemenned...
ha meg lejárt a próbaidőd akkor kötelezhetnek a felmondási idő letöltésére...
20 napból (egy éves keret) időarányosan ki kell venned a szabadságaid, kivéve ha kifizetik...
tehát több mint 10 napot ki tudsz venni, mert ugye elmúlt a félév, tehát több mint a felét ki kell venned...pontos számításokat a felmondásnál csinálnak...
Másfél éve dolgozok itt, így tudtommal végkielégítés nem járna.
Másrészt meg már nagyon bele vagyok rokkanva ebbe a helyzetbe, idegileg már ki vagyok készülve. Ez már úgyis csak időhúzás, mindenki arra vár, hogy adjam be a felmondást. Inkább vegetálok, minthogy az idegosztályra kerüljek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!