Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy mondjak fel? Mi az a...

Hogy mondjak fel? Mi az a felmondási idő?

Figyelt kérdés
Diákszövetkezetnél van határozott idejű 6 hónapos szerződésem. Hogyan tudom felmondani, ha 3 hó múlva jár le, de nekem két hét múlva ott kell hagynom? Egyszerűen nem fizetik ki az utolsó havi munkámat és mehetek is? Vagy még én fizessek rá? Összesen 8 órát melózok minden héten, mint diák.

2015. jan. 28. 12:51
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Van rendes felmondás, amikor a felmondási idő letelik és van rendkívüli felmondás, amikor nem. (Most vizsgáztam jogból. :D ) Egyszerűen ne mond meg addig nekik, amíg hó elején ki ne utalják a fizut. Erre magadtól nem jöttél rá? Utána felhívod őket, hogy nem tudsz több munkát vállalni és akkor a fizudat sem tudják lecsípni. Ne mond, hogy fel akarod mondani csak jelenleg nem tudsz dolgozni és ezt 3 hónapig. Ennyi!
2015. jan. 28. 14:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát, első válaszoló, ha ezt tanultad, ne nagyon dicsekedj vele.

Kérdezőnek: Először is, nézd meg, mi szerepel a munkaszerződésben a felmondásról. Határozott idejű szerződésnél kiköthetnek számodra kedvezőtlen feltételeket a felmondásnál.

Azonnali felmondás, mint olyan, nem létezik.

Ha te mondasz fel, a munkáltató által kikötött felmondási időt le kell töltened, de felmondási idő alatt kivheted az időarányos szabidat.

Ha a munkáltató is beleegyezik, szó lehet közös megegyezésről, és ekkor eltekinthetnek a felmondási idő letöltésétől.

Miért akarod ott hagyni egyébként? Nem fizetnek?

Ha ők szegtek szerződést, akkor nem feltétleül érvényesek a munkaszerződés rád vonatkozó kötelezettségei.

2015. jan. 28. 15:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Kedves második, mivel voltam diákszervezetnél/vagyok is tudom, hogy milyen bonyolultan mennek bele a feltételekbe. Egy átlagos diákszerződésnél nincsen kötelezően ledolgozandó óraszám. Ha ez nem egy blanketta szerződés akkor magától érthetődik, hogy a szerződésben foglaltakat kell figyelembe venni. A második része mellesleg saját vélemény volt. Te kis okoskodó hülye gyerek!
2015. jan. 28. 15:45
 4/5 A kérdező kommentje:
A felmondási időt az egy hónapot is fizetik?
2015. jan. 30. 10:35
 5/5 anonim ***** válasza:

"Te kis okoskodó hülye gyerek!"

Ezt azért nem kellett volna, még akkor sem, ha nagyon gyakorlott vagy a téma terén.

Szaladj haza Anyukádhoz, mert még van Rajtad nevelnivaló!

2015. jan. 31. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!