S. O. S.! Dolgozok egy helyen, ahol egyszer már felakartam mondani, de a főnököm nem ment bele a közös megegyezésbe. Azt monda rendesen mondjak fel és dolgozzam le a 30 nap felmondási időt. Ha kirúgatom magam, milyen következényei lehetnek?
Hány éve dolgozol itt? Végkielégítést kapnál?
Mondj fel rendesen, munkavállalói rendes felmondással. A 30 napos felmondási idő felére a munkáltató KÖTELES!!! felmenteni a munkavégzés alól.. 15 napot kérhet tőled, hogy dolgozd le! Viszont a felmondásodban kérheted, hogy a felmondási idő másik felének a ledolgozásától tekintsen el, és utolsó munkanapod február 28. legyen. (Erre reagálni fog valamit).
Ha kéri a 15 napos ledolgozást, akkor dolgozd le (mert beperelhet és visszakövetelheti a béredet és az őt emiatt ért kárt is követelhet tőled)... az új munkáltatód meg kell értse, hogy akkor csak március második hetében tudnál kezdeni a felmondási idő miatt. (Normális munkálatót abszolút megérti, sőt, meg is szokták kérdezni, mikortól tudna kezdeni?)
2. vagyok. Ki is rúgathatod magad. Nem mész be dolgozni és nem is telefonálsz ... jövő héten garantáltan kirúg azonnali hatállyal. :) Nem lesz következménye... a kilépő papírokon már nem szerepel hogy hogy szünt meg a m.viszonyod, illetve nem is érdekel senkit. Viszont ha beleírod ezt a céget az önéletrajozodba, és később felhívja valaki egy másik cég ahova mennél - például referencia miatt - akkor valószínűleg elmesélik neki, hogy távoztál a cégtől, ami meg nem annyira jó.
Próbáld azt meg, amit írtam a 2. válaszban.
A kérdező akar felmondani, tehát szó nincs végkielégítésről, sem a felmondási idő felének elengedéséről.
Ha nem mész be, akkor elvileg perelhet.
Ezt úgy szokták intézni tudtommal hogy ne maradj állás nélkül, hogy az új munkaadóddal egyfajta előszerződést kötsz hogy tied az állás, és a másik jelenlegi munkaadónál még ledolgozhatod a felmondási időt (amit valóban 2 hétre felezhet a jelenlegi ha akar).
Így "nem ülsz 2 szék között a földre".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!