Hibáztam ha egy munkahelyen beintettem a túlórákra mert 6 hónapja nem kaptam egy fillér túlórapénzt se? Nem vállaltam többet, ki is rúgtak.
6 hónapon dolgoztam egy munkahelyen, a fizetés minimálbér. Már a kezdettekkor túlóráztattak, de azt ígérték, persze ez ki lesz fizetve külön. Én meg hittem, noha régebbi dolgozóktól hallottam hogy ne várjak semmit. De nem tartottam elképzelhetőnek, hogy emberek minimálbérért ledolgozzák a napi 8 órát, és egy héten 3-4x (nem egy hónapban , egy héten!) még ráhúznak 2-2 órát és mindezt ingyen, mert külön pénzt csak ígéretben kapnak a valóságban nem.
Ja a túlóra itt nem úgy működik hogy megkérdik tudok-e maradni tovább hanem közlik, ma +2 óra. Vagy épp amennyi, akár +4 is.
Eltelt hat hónap, ezerszer kértem a pénzt, 1000x hallottam hogy majd, jön a könyvelő, el lesz számolva stb.
Na beintettem, a múlt héten túlóra, mondtam majd ha fizetik az összes 6 havi elmaradt pénzemet, majd akkor. Lejárt a munkaidő, hazamentem.
Majd múlt héten behívott a főnök, felmondás mehetek isten hírével.
Nem voltam elég „rugalmas” munkavállaló a cég szerint, elvégre ők „mindig mindent fizetnek” csak „néha van egy kis csúszás”. 6 hónap az kis csúszás.
De aki évek óta itt dolgozik, annál évek óta tart a kis csúszás.
Persze az elmaradt túlórapénzekről szó sincs, most se kaptam semmit.
A környezetem szerint hülye vagyok és miért nem fogtam be a szám és örüljek hogy van (volt) munkám, és most jobb stb.
Valóban hibáztam, mert mertem MINIMÁLIS szinten öntudatos lenni?
Vagy ez a tanulság: kisember, dogozz és kussolj. Ez a dolgod. Örülj hogy luk van a valagadon.
Hát energiámat per pill inkább a melókeresésre fordítom.
De egy költői kérdés + kis magyar jellemrajz: szerinted ha bírósági ügyet csinálnék a dologból és mondjuk az összes munkatársamat beidéznék tanúnak hogy meséljék el hogy működik a cégnél a túlórarendszer-szerinted hány merne a cégre rosszat mondani?
Vajon mit mondanának? Azt hogy "itt nincs túlóra kérem, sose volt".
Az egyik rokonomnak is épp ezt mondták! Csak ő egy multinál van havi kb 400.000 nettóért + cafeteria. Ott sincs túlóra egy fillér se, mert a vezetés szerint ilyne fizetés mellett belefér pár plusz óra.
Úgy néz ki hogy munkaidő 9-17h papíron, de 18-19h előtt még az életben nem jött ki az ajtón, de volt hogy 21hkor is dolgozott.
De ilyen fizetés mellett belefér szerintem is.
Minimálbér mellett meg nem fér bele.
"De ilyen fizetés mellett belefér szerintem is."
Sehol sem fér bele. Ha ezt a pénzt ki tudják csengetni, akkor nekik anyagilag belefér a túlórapénz kifizetése is. A munkáért járó magasabb bérezés nem biztosíthat nagyobb "rugalmasságot" munkaügy terén, legfeljebb a szükséges képzettséget, felelősséget díjazhatják vele.
Hát úgy tűnik az ottani dolgozók akiknek kibélelik a zsebét cafeteriával együtt havi kb fél millióval, ezt másképp gondolják.
Ha én ott dolgoznék ennyiért én is másképp gondolnám.
Ennyi lóvéért havonta seggbe is kúrhatnak.
Gondoljunk bele, havi nettó 400 + legalább 50E cafeteria + negyedéves féléves prémiumok + telefon és nethasználati hozzájárulás arra se kel költeni...
Tudod mit? Vállalom. Még ha valóban meg is kúrnak érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!